Ο Ράμα σε συνάντηση με νέους στην Κορυτσά: «Αν θέλουν να φύγουν, είναι ελεύθεροι… ας δοκιμάσουν τη μετανάστευση»

Ο Ράμα σε συνάντηση με νέους στην Κορυτσά: «Αν θέλουν να φύγουν, είναι ελεύθεροι… ας δοκιμάσουν τη μετανάστευση»

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με νέους στην Κορυτσά, μίλησε για την αναχώρησή τους από τη χώρα. Είπε ότι οι νέοι είναι ελεύθεροι να φύγουν αν το επιθυμούν, να δοκιμάσουν τη μετανάστευση.

Όμως, αυτοί που λένε ότι η Αλβανία δεν έχει μέλλον, κάνουν λάθος.

Ο πρωθυπουργός απάντησε και στις δηλώσεις της αντιπολίτευσης περί «γήρανσης» του πληθυσμού, την αποκαλεί που όπως είπε είναι διαβολική την έκφραση που χρησιμοποιείται ακατάπαυτα.

Ο Ράμα απευθύνεται σε μια νεαρή: Ένα κορίτσι σαν εσένα μπορεί να πει, γιατί να μείνω εδώ στην χώρα αυτή και να περιμένω 20-30 χρόνια ωσότου να γίνει ίδια με τη Γερμανία. Τίποτε δεν μπορώ να σου πω. Είσαι ελεύθερη να φύγεις και να δοκιμάσεις τη μετανάστευση. Αυτή είναι φάση που την έχουν περάσει όλες οι χώρες. Και τάση των νέων.  

Όποιος λέει ότι δεν υπάρχει μέλλον στην Αλβανία, του απαντώ ότι κάνετε λάθος. Όποιος λέει ότι στην Αλβανία δεν μπορείς να πετύχεις με δουλειά αυτό που επιθυμείς και σου αξίζει, κάνει λάθος.

Κάνουμε συγκρίσεις με τους μισθούς άλλων χωρών και λέμε είναι υψηλοί. Έχουν τους υψηλότερους μισθούς, αλλά δείτε τα έξοδά τους. Κάντε μαθηματικές πράξεις και δείτε το περίσσευμα, που αυτό μετράει.

Δείτε και το θετικό παράδειγμα, τις περιπτώσεις επιστροφής και αναρωτηθείτε γιατί ορισμένοι επιστρέφουν; Πώς τα καταφέρνουν στη χώρα μας, χρησιμοποιώντας την εμπειρία που έχουν αποχτήσει στο εξωτερικό.

Από τον αλβανικό τύπο

Σχετικά άρθρα: