Ο Rama τάζει προεκλογικά λαγούς με πετραχήλια – σχεδόν διπλασιασμό μισθών    

Ο Rama τάζει προεκλογικά  λαγούς με πετραχήλια – σχεδόν διπλασιασμό μισθών    

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Edi Rama, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση συμφώνησε στο νομοσχέδιο για τη νέα μισθολογική μεταρρύθμιση, η οποία σχεδιάζει να αυξήσει τον μέσο μισθό στη διάρκεια ενός έτους από 563 ευρώ που είναι σήμερα, στα 900 ευρώ.

Σε δήλωσή του στα ΜΜΕ, πρόσθεσε ότι «αυτό είναι το γενικό αποτέλεσμα των προσπαθειών, των μεταρρυθμίσεων, της δουλειάς που έγινε».

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι «είναι πολύ σημαντικό για εμάς να διαπιστώσουμε σήμερα πόσο σταθερή είναι η οικονομία μας και ότι έχουμε μπει πραγματικά σε μια νέα φάση ανάπτυξης, παρά τις αντιξοότητες και τα έκτακτα σοκ μετά από πολλές κρίσεις στη σειρά, έχουμε κατάφερε να αντισταθεί και να αντιμετωπίσει πληγές και σοβαρά προβλήματα».

Περαιτέρω, ο Rama ενημέρωσε ότι η μεταρρύθμιση των μισθών για τον χαμηλότερο ειδικό στη δημόσια διοίκηση θα αυξηθεί από 49.000 Lek σε 81.000 Lek (710 ευρώ).

Σε δήλωση στα ΜΜΕ μετά τη συνεδρίαση της κυβέρνησης, ο Ράμα είπε ότι αυτός ο υπολογισμός δεν περιλαμβάνει την αρχαιότητα της θέσης και τα επίπεδα προσόντων και αυτό κάνει τα πράγματα ακόμα καλύτερα από ό,τι φαίνονται στο βασικό επίπεδο.

Σχετικά άρθρα: