Ο συμβολισμός και το περιεχόμενο του Νίκου Κούρη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ο συμβολισμός και το περιεχόμενο του Νίκου Κούρη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Του Λεωνίδα Παππά

Για πρώτη φορά ένας Βορειοηπειρώτης μιλάει επίσημα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και μάλιστα ελληνικά. Και το πιο σημαντικό: Στην επιτροπή Διεύρυνσης ακούστηκαν και καταγράφηκαν όλα τα ουσιαστικά ζητήματα που μας απασχολούν σαν κοινότητα

Στα ελληνικά μίλησε ο Νίκος Κούρης στις Βρυξέλλες, συμμετέχοντας στην αντιπροσωπεία της Αλβανικής Βουλής, στην συνεδρίαση της Επιτροπής Σταθεροποίησης και Σύνδεσης ΕΕ – Αλβανίας.

Πέρα από τον σημαντικό αυτό συμβολισμό, η ομιλία του είχε και περιεχόμενο, θέτοντας το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν την Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία, αλλά και το φλέγον επίκαιρο θέμα της πολιτικής ομηρίας (σ.σ. δικός μου χαρακτηρισμός) του εκλεγμένου δήμαρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη

Ο Νίκος Κούρης καταξιώθηκε στην δική μας κοινωνία ως Γιατρός και όχι τόσο ως πολιτικός. Ακριβώς αυτό είναι που του «λύνει τα χέρια» από δεσμεύσεις που μπορεί να έχουν κάποιοι άλλοι. Αναφέρομαι σε αυτούς που την πολιτική την βλέπουν ως επάγγελμα.

Στον ακόλουθο σύνδεσμό, μπορείτε να δείτε την δίωρη συνεδρίαση, η οποία ολοκληρώνεται με την τοποθέτηση του ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη, ο οποίος είναι και ο πρόεδρος της προαναφερθείσας Επιτροπής. Την τοποθέτηση του δεν την σχολιάζω.

https://multimedia.europarl.europa.eu/…/delegation-to…

Σχετικά άρθρα: