Ο Βούτσιτς έθεσε σε ετοιμότητα τον σερβικό Στρατό

Ο Βούτσιτς έθεσε σε ετοιμότητα τον σερβικό Στρατό
Δεν αξίζουν οι Κοσοβάροι τις νέες θυσίες της Δύσης. Έχουν δημιουργήσει ένας κράτος-μαφία, το οποίο ηγείται του εμπορίου ναρκωτικών και της λευκής σαρκός

Τύμπανα πολέμου ηχούν στα Βαλκάνια: Σε πλήρη πολεμική ετοιμότητα βρίσκονται οι ένοπλες δυνάμεις της Σερβίας, ενώ σύμφωνα με σερβικές και κοσοβαρικές πηγές ήδη Σέρβοι καταδρομείς έχουν εισέλθει στην Μιτρόβιτσα και προστατεύουν τα σερβικά οδοφράγματα, έχοντας λάβει εντολή να ανοίξουν πυρ κατά των αλβανικών ειδικών δυνάμεων εάν αυτές επιτεθούν.

Πολεμικό υλικό, περιλαμβανομένων πυροβόλων των 155 mm έχει μεταφερθεί από τις σερβικές ένοπλες δυνάμεις στα όρια Σερβίας – Κοσόβου.

Οι Κοσοβάροι δεν βάζουν μυαλό. Είναι από τη φύση τους ανυπάκουοι και παραβατικοί. Πολύ περισσότερο όταν νιώθουν πως έχουν τη στρατιωτική υποστήριξη του ΝΑΤΟ και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τα νέα «τύμπανα πολέμου» στα πολύπαθα Βαλκάνια ηχούν με δική τους ευθύνη. Αυτοί δημιούργησαν τα νέα προβλήματα. Αυτοί προκαλούν από τότε που νίκησαν τους Σέρβους με τη βοήθεια των Δυτικών, οι οποίοι φέρθηκαν απερίσκεπτα.

Τώρα, απέναντι στους Κοσοβάρους δεν είναι ο διεφθαρμένος Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, ο οποίος κατηγορήθηκε δικαιολογημένα για μαζικές δολοφονίες. Τώρα οι Ένοπλες Δυνάμεις της Σερβίας είναι πανίσχυρες και ο πρόεδρος είναι ένας δημοφιλής πολιτικός, ο οποίος έχει την απόλυτη υποστήριξη του σερβικού λαού.

Δεν είμαστε στο τότε, όταν ο πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, επιτέθηκε ενός ανυπεράσπιστου λαού, του σερβικού, και ισοπέδωσε όλη τη Σερβία παραδίδοντας το Κόσοβο στους Αλβανούς. Οι σημερινοί Σέρβοι, λαός και ηγεσία, είναι αποφασισμένοι. Και εάν δεν παρέμβει ξανά η Δύση, θα νικήσουν τους Κοσοβάρους με συνοπτικές διαδικασίες.

Τα παραπάνω πρέπει να τα λάβουν υπόψη τους οι Αμερικανοί και οι Νατοϊκοί όταν καθίσουν γύρω από το στρογγυλό τραπέζι για να λάβουν τις αποφάσεις τους. Διότι, ενώ συνεχίζεται η άνανδρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, δεν χρειάζεται ένας νέος πόλεμος για χάρη των αλβανόφωνων του Κοσόβου.

Δεν αξίζουν οι Κοσοβάροι τις νέες θυσίες της Δύσης. Έχουν δημιουργήσει ένας κράτος-μαφία, το οποίο ηγείται του εμπορίου ναρκωτικών και της λευκής σαρκός. Οι Αμερικανοί και οι Νατοϊκοί σιωπούν μπροστά σε αυτή την μαύρη πραγματικότητα.

Οι Σέρβοι αρκετά ταπεινώθηκαν, αρκετά τιμωρήθηκαν. Αρκετά πλήρωσαν τον παρανοϊκό Μιλόσεβιτς. Μετά την καταστροφή της χώρας τους, μάζεψαν τα «κομμάτια» τους και αναστήλωσαν την Πατρίδα τους. Για πολλά χρόνια έζησαν μέσα στην ντροπή επειδή όλη η ανθρωπότητα τους κατηγορούσε ως δολοφόνους και γενοκτόνους. Σίγουρα η παρέα του Μιλόσεβιτς έκανε πολλά. Και απαιτείτο η τιμωρία. Αλλά δεν άξιζε στον σερβικό λαό η απόλυτη καταστροφή.

Έχασαν και αυτοί χιλιάδες πολίτες στους πολέμους αυτούς. Έχασαν και το Κοσσυφοπέδιο. Και αυτό τους πονάει πολύ και τους πεισμώνει.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν θα δεχθούν άλλες προσβολές. Και αυτό που επιχειρούν οι Κοσοβάροι στη Μιτρόβιτσα, είναι η ύψιστη προσβολή. Η σερβική μειονότητα στο Κόσοβο είναι υπό μόνιμη απειλή.

Επειδή οι Κοσοβάροι ετοιμάζουν επίθεση εναντίον των Σέρβων, αυτοί έστησαν οδοφράγματα για να αμυνθουν. Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Άλμπιν Κούρτι συναντήθηκε με τον διοικητή της KFOR (της διεθνούς στρατιωτικής δύναμης στο Κόσοβο), τον στρατηγό Αντζέλο Μικέλε και ζήτησε την απομάκρυνση των οδοφραγμάτων.

Αν δεν το πράξετε εσείς, απείλησε τον διοικητή της KFOR, θα αναλάβει η κοσοβάρικη αστυνομία.
Ήταν δικαιολογημένη η αντίδραση του προέδρου της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Διέταξε κόκκινο συναγερμό του στρατού και της αστυνομίας και δήλωσε:

«Μετά τον εξοπλισμό των Αλβανών και την αύξηση της μαχητικής τους ετοιμότητας θα λάβω όλα τα μέτρα για να προστατεύσω τον λαό μας και να διαφυλάξω την Σερβία».

Στη συνέχεια οι υπουργοί Άμυνας, Μίλος Βούτσεβιτς και ο υπουργός Εσωτερικών, Μπράτισλαβ Γκάσιτς έθεσαν σε συναγερμό τον στρατό ο πρώτος και την αστυνομία ο δεύτερος.

«Με εντολή του προέδρου της Δημοκρατίας και ανώτατου διοικητή των ενόπλων δυνάμεων διέταξα την αύξηση σε κατάσταση μάχης της ετοιμότητας της αστυνομίας και των ειδικών δυνάμεων», δήλωσε ο Μπράτισλαβ Γκάσιτς.

«Οι αστυνομικές δυνάμεις τίθενται άμεσα υπό την διοίκηση του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων όπως προβλέπεται από το επιχειρησιακό σχέδιο», είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

Τα τύμπανα του πολέμου κτυπούν στα Βαλκάνια με ευθύνη των Κοσοβάρων. Η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες πρέπει να σκεφθούν υπεύθυνα και να προστατεύσουν την ειρήνη. Η υποστήριξη των Κοσοβάρων ήταν λάθος τότε. Θα είναι διπλό λάθος τώρα.

Ο Βούτσιτς έθεσε σε ετοιμότητα τον σερβικό Στρατό

Ο Α.Βούτσιτς έθεσε σε ετοιμότητα τον σερβικό Στρατό για να επέμβει τις επόμενες ώρες με ρητή εντολή η οποία αναφέρει «Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατευτεί ο σερβικός λαός στην Μιτρόβιτσα».

Με απλά λόγια έδωσε το «πράσινο φως» στην ηγεσία των σερβικών Ενόπλων Δυνάμεων να κάνουν ότι κρίνεται… απαραίτητο.

Η Πρίστινα υποστηρίζει ότι η Σερβία έχει τοποθετήσει στρατιώτες χωρίς διακριτικά στο βόρειο Κόσοβο, αποστολή των οποίων είναι να φρουρούν τα οδοφράγματα. Ερωτηθείσα σχετικά η πρωθυπουργός της Σερβίας Αννα Μπρνάμπιτς αρνήθηκε να απαντήσει.

«Το Βελιγράδι χρησιμοποιεί κάθε διαθέσιμο μέσο εναντίον της συνταγματικής τάξης του Κοσόβου», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών του Κοσόβου, Τζελάλ Σβεκλά.

Το Βελιγράδι από τη δική του πλευρά υποστηρίζει ότι η Πρίστινα προετοιμάζεται να στείλει δυνάμεις για να απομακρύνουν βιαίως τα οδοφράγματα, ενώ καταπατά τα δικαιώματα των Σέρβων του Κοσόβου. «Πρώτα ας επιτρέψουν να δημιουργηθεί η Ένωση Σερβικών Δήμων και μετά θα απομακρύνουμε τα οδοφράγματα», είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ο Βούτσιτς στο σερβικό πρακτορείο Beta.

Ανακοινώσεις περί ύψιστης πολεμικής ετοιμότητας είχαν γίνει και στα τέλη Νοεμβρίου, όταν το Βελιγράδι είχε δηλώσει ότι drones από το Κόσοβο παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Σερβίας.

Από eretikos.gr

Σχετικά άρθρα: