«Οδός Θωμάς Κόκκαλης» στο Τσιαούσι: Προς τιμή του αείμνηστου γιατρού μας

«Οδός Θωμάς Κόκκαλης» στο Τσιαούσι: Προς τιμή του αείμνηστου γιατρού μας

Του Σπύρου ΤΣΙΑΒΟΥ

Δευτέρα του Πάσχα!

Είμαστε στην πλατεία του χωριού μας και περιμένουμε έναν φίλο από την πόλη. Χαζεύουμε τους δρόμους του χωριού και φωτογραφίζουμε.

Το βλέμμα μας σκοντάφτει σε μια ταμπέλα, τοποθετημένη πάνω σε ωραίο καλοχτισμένο τοίχο.

Διαβάζουμε:

 «Οδός Θωμάς Κόκκαλης»

Ένα όνομα πολύ αγαπητό, τα συναισθήματα πολλά, η συγκίνηση μεγάλη, όπως φαντάζομαι, θα ήταν και του πρωτεργάτη αυτής της πρωτοβουλίας, που θέλησε να τιμήσει την διαδρομή και το στίγμα που άφησε στο χωριό και στο χώρο μας ο αείμνηστος γιατρός, ο Θωμάς Κόκκαλης.

Γεννήθηκε το 1949 σε μια πολυμελής οικογένεια, ήταν ο μεγαλύτερος από τα 5 αδέρφια με δύο γονείς φιλικούς, ήσυχους και εργατικότατους.

Ο Θωμάς ξεχώριζε ανάμεσα στα άλλα παιδιά, για το ιδιαίτερο ταλέντο στη μάθηση, στο χορό και το τραγούδι. Πάντα ήταν στην κορυφή, ο καλύτερος απ’ όλους στο τότε 7/χρόνο σχολείο του Αλύκου.

Τελείωσε το λύκειο με άριστα και η μεγάλη του φήμη υποχρέωσε τις τότε Αρχές να του παραχωρήσουν μια υποτροφία στην γνωστή και πολύ ζητούμενη Ιατρική σχολή των Τιράνων, την οποία τελείωσε με άριστα!

Στα μετέπειτα χρόνια, αφού πρώτα πέρασε από διάφορες πόλεις της χώρας, ασκώντας το επάγγελμα του γιατρού, διορίστηκε στο κέντρο της περιοχής μας. Διακρίθηκε για την αφοσίωση στο λειτουργικό επάγγελμα. Η αγάπη του για τον άνθρωπο ήταν το κύριο μέλημά του.

Πολλές είναι οι περιπτώσεις που βρέθηκε κοντά σε ασθενείς, τους πρόσφερε την απαιτούμενη βοήθεια για τη αποκατάσταση της υγείας τους.

Στη μνήμη όλων μας έχει μείνει ο δικός μας γιατρός, ο δικός μας άνθρωπος, που προσπάθησε, έκανε τα πάντα για καλύτερη υγεία, για μια καλύτερη ποιότητα ζωή στα χωριά μας!

Σχετικά άρθρα: