Οι διεθνείς δυνάμεις απέκλεισαν μεγάλη περιοχή μετά τη δολοφονία αστυνομικού στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο

Οι διεθνείς δυνάμεις απέκλεισαν μεγάλη περιοχή μετά τη δολοφονία αστυνομικού στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο

Μέλη της αμερικανικής KFOR και της EULEX πήγαν στο πεδίο, αφού νωρίς το πρωί ένα μέλος της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου σκοτώθηκε και ένα άλλο τραυματίστηκε σε επίθεση αγνώστων μασκοφόρων στο χωριό Μπάϊσκα στο Λεπόσαβιτς, στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο.

Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου,Αλμπίν Κούρτι, ανακοίνωσε μέσω ανάρτησής του στα κοινωνικά δίκτυα ότι γύρω στις 3:00 τα ξημερώματα, η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου δέχθηκε επίθεση στην Μπάϊσκα και ως αποτέλεσμα της επίθεσης, ο λοχίας της αστυνομίας A.B. σκοτώθηκε, ενώ ένας άλλος συνοριακός αστυνομικός τραυματίστηκε. Ο Κούρτι λέει ότι οι πυροβολισμοί συνεχίστηκαν σήμερα το πρωί. Κατηγόρησε το επίσημο Βελιγράδι ότι ευθύνεται για την επίθεση που, σύμφωνα με τον ίδιο, στράφηκε κατά του κράτους του Κοσσυφοπεδίου.

Όλες οι προσεγγίσεις προς το χωριό Μπάϊσκα από την κατεύθυνση της Λεπόσαβιτς του Ζούπιν Πότοκ  και του Ζβέτσαν είναι αποκλεισμένες.

 Μετά το περιστατικό, όπως ανακοίνωσε το υπουργικό της συμβούλιο, σταμάτησε κάθε δραστηριότητα στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης στη Νέα Υόρκη και θα επιστρέψει αμέσως στη χώρα.

Σχετικά άρθρα: