«Οι εκλογές κερδίζονται στις κάλπες και όχι στις φυλακές»

«Οι εκλογές κερδίζονται στις κάλπες και όχι στις φυλακές»

Διαμαρτυρία στην Αλβανική Πρεσβεία για τη φυλάκιση Φρέντι Μπελέρη και Παντελή Κοκαβέση

Σε ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Αλβανική Πρεσβεία, προχωρούν αυτήν την ώρα Βορειοηπειρώτες μετά την απόφαση των αλβανικών αρχών για παράταση της κράτησης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντυ Μπελέρη και του στενού του συνεργάτη Παντελή Κοκαβέση.

Μια απόφαση που όλοι φοβόντουσαν, αλλά κανείς δεν πίστευε ότι το αλβανικό καθεστώς θα τραβήξει κι άλλο το σκοινί.

Παρών στη συγκέντρωση είναι ο αδερφός του Φρέντυ Μπελέρη, Λεονάρδος Μπελέρης, ο πρόεδρος της Ένωσης Χειμαρριωτών Θοδωρής Γκούμας, ο Λευτέρης Σκιαδάς, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, κλπ

Οι διαδηλωτές έχουν σηκώσει πανό τα οποία γράφουν: «Οι εκλογές κερδίζονται στις κάλπες και όχι στις φυλακές», «Η δημοκρατία δεν φυλακίζεται», ενώ έχουν επιδώσει και ψήφισμα στο οποίο αναφέρουν τα εξής:

Το ψήφισμα των Χειμαρριωτών

«Εμείς οι Χιμαραίοι, πολίτες της Αλβανίας και της Ελλάδας υπενθυμίζουμε ότι:

Από συστάσεως του αλβανικού κράτους, η Χιμάρα πρωτοστατεί στον εκδημοκρατισμό της χώρας.
Πολλές φορές πληρώσαμε βαρύ τίμημα για την προσήλωσή μας στην δημοκρατία, την ελευθερία και τα δικαιώματα του ανθρώπου.
Το 1945 είμασταν η μοναδική περιοχή στο πρώην ανατολικό μπλοκ που ενεργά αντιστάθηκε στον σταλινισμό και το πληρώσαμε αυτό με στέρηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, φυλακίσεις και εκτελέσεις.
Από το 1991, προστατεύουμε με τα ίδια μας τα σώματα τις δημοκρατικές διαδικασίες απέναντι στις αυθαιρεσίες και τις βιαιοπραγίες από κρατικούς λειτουργούς και παρακρατικές οργανώσεις.
Συνεισφέρουμε στην αλβανική κοινωνία σε οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο.
Ως πολίτες της Αλβανίας, δικαιούμαστε να ψηφίζουμε και να εκλεγόμαστε ελεύθερα και δημοκρατικά.
Δικαιούμαστε νόμιμη μεταχείριση από το κράτος και τους θεσμούς της δικαιοσύνης.
Δεν δικαιούται κανείς αξιωματούχος ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας, να κάνει διακρίσεις εις βάρος μας, να επιτίθεται σε εμάς τους πολίτες, τους υποψηφίους και τους εκλεγμένους εκπροσώπους μας.
Δεν δικαιούται κανείς αξιωματούχος ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας να προσπαθεί να μας εκφοβίσει και να χειραγωγήσει την ψήφο μας με εκβιασμούς.

Έχοντας κατά νου ότι:

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας επί δύο εβδομάδες έβριζε χυδαία τον Φρέντη Μπελέρη και τους πολίτες που τον στηρίζουν.
Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας, επί δύο εβδομάδες απειλούσε ευθέως τους πολίτες της Χιμάρας προκειμένου να μην ψηφίσουν τον Φρέντη Μπελέρη.
Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας, δημόσια συκοφάντησε τον Φρέντη Μπελέρη και δύο απλούς πολίτες της Χιμάρας.
Δύο μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές, ο Φρέντης Μπελέρης και ο Παντελής Κοκαβέσης συνελήφθησαν παράνομα, σύμφωνα με όλους τους έγκριτους νομικούς της Αλβανίας.
Ενώ η αστυνομία αναφέρει ότι Μπελέρης και Κοκαβέσης συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, το βίντεο που έχει δημοσιευθεί τους διαψεύδει χωρίς αμφιβολία.
Ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση, είναι άτομο με ποινικό μητρώο, τον οποίο η οικογένειά του έχει ήδη διαψεύσει δημόσια και κατηγορηματικά.
Δεν προκύπτει κανένα στοιχείο που να ενοχοποιεί τον Φρέντη Μπελέρη και τον Παντελή Κοκαβέση για τις πράξεις που τους αποδίδονται.
Σε καμία από τις περιπτώσεις που μέχρι τώρα κάποιος κατηγορήθηκε για το ίδιο αδίκημα που κατηγορούνται ο Μπελέρης και ο Κοκαβέσης δεν υπήρξε προφυλάκιση μέχρι την δίκη.

Δηλώνουμε ότι:

Θα αγωνιστούμε με κάθε νόμιμο και δημοκρατικό τρόπο για την δικαίωση του Φρέντη Μπελέρη, του Παντελή Κοκαβέση και των πολιτών της Χιμάρας που επιθυμούν να ασκούν ελεύθερα και δημοκρατικά τα εκλογικά τους δικαιώματα.

Επειδή η δίωξη είναι πολιτική και όχι νομική, θα κοινοποιήσουμε το ζήτημα σε όλα τα φόρα από την Αθήνα και τις Βρυξέλλες μέχρι την Ουάσιγκτον και θα συνεχίσουμε να ζητάμε την συνδρομή του διεθνούς παράγοντα.
Θα αγωνιστούμε για την διαφύλαξη της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου στην Αλβανία»

Σύμφωνα με το Newsbomb.gr

Σχετικά άρθρα: