Οι ελληνικοί δήμοι Φοινικαίων και Δρόπολης «φόρεσαν» το καπέλο τους

Οι ελληνικοί δήμοι Φοινικαίων και Δρόπολης «φόρεσαν» το καπέλο τους

Ρομέος Τσάκουλης και Δημήτρης Τόλης οι νικητές στους ελληνικούς δήμους της Βορείου Ηπείρου

Πολύ χαμηλή συμμετοχή στην κάλπη στις δημοτικές εκλογές της Κυριακής – Άνετη επικράτηση των ομογενών υποψηφίων του Σοσιαλιστικού Κόμματος

Με χαμηλά ποσοστά συμμετοχής στις δημοτικές εκλογές της Κυριακής στην Αλβανία, στους επίσημους μειονοτικούς δήμους Φοινικαίων και Δρόπολης -στο νότιο τμήμα της χώρας- εξελέγησαν δήμαρχοι οι υποψήφιοι του Σοσιαλιστικού Κόμματος και «εκλεκτοί» του πρωθυπουργού Έντι Ράμα.

Στον δήμο Φοινικαίων ο υποψήφιος του MEGA Ρομέο Τσάκουλης, που είχε την στήριξη του Σοσιαλιστικού Κόμματος του Ράμα, έλαβε 39% των ψήφων, έναντι των Λεωνίδα Παπά (Ανεξάρτητος) και Λεωνίδα Χρήστου (ΚΕΑΔ-Ομόνοια στο συνδυασμό «Μαζί κερδίζουμε») που έλαβαν έκαστος 31%. Το MEGA αν και μειονοτικός πολιτικός σχηματισμός, τα τελευταία χρόνια λειτουργεί ως «δεκανίκι» της κυβέρνησης Ράμα. Για αυτό και το Σοσιαλιστικό Κόμμα δεν κατέβασε αυτόνομη υποψηφιότητα στην περιοχή.

Η συμμετοχή στην κάλπη άγγιξε μόλις το 18% και σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα δήμαρχος εκλέγεται ο Ρομέο Τσάκουλης έως πρότινος αντιδήμαρχος του δήμου Αγίων Σαραντα.

Στον δήμο Δρόπολης επανεξελέγη δήμαρχος ο Δημήτρης Τόλης, με το «χρίσμα» του Σοσιαλιστικού Κόμματος, με το εντυπωσιακό ποσοστό 84%. Ο αντίπαλός του, και υποψήφιος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΚΕΑΔ στο συνδυασμό «Μαζί κερδίζουμε», Αθανάσιος Μανέκας έλαβε 16%. Η συμμετοχή στην κάλπη άγγιξε το 25%.

Σχετικά άρθρα: