Όλα αυτά στην καημένη Ελλάδα

Όλα αυτά στην καημένη Ελλάδα

Λυπούμαστε για την τραγική κατάσταση στην Θεσσαλία, αλλά πρέπει να βρούμε και τις αιτίες. Μετά από 40 χρόνια, χωρίς μεγάλες βροχοπτώσεις, να που ο καιρός έκανε τον κύκλο του.

Η καθαρή και μεγάλη αλήθεια για αυτή την κατάσταση αυτή, τις μεγάλες πλημμύρες, είναι το ανεπαρκής σύστημα αποξήρανσης που έχει αφεθεί στην μοίρα του. Στο μαύρο του χάλι.

Τα ποτάμια είναι δημιουργία της φύσης, ενώ ο άνθρωπος έπρεπε για το καλό του να έκανε τη δουλειά του, να είχε βρει τις λύσεις. Δηλαδή από το 1980 έπρεπε να είχε κατασκευάσει βαθιά αυλάκια που να άδειαζαν όλη αυτή την ποσότητα νερού μόνο σε λίγες ώρες, χωρίς να προκαλούνταν τέτοια ανεπανόρθωτη ζημιά.

Με τι έχει ασχοληθεί το Υπουργείο Γεωργίας αυτά τα 40 χρόνια χωρίς πλημμύρες; Αυτοί οι πολιτικοί και τεχνοκράτες και μόνο αυτοί έχουν την συνολική ευθύνη και πρέπει να λογοδοτήσουν.

Η άλλη και εξίσου τραγική αιτία είναι, καθώς φαίνεται ξεκάθαρα, ότι τα περισσότερα σπίτια που βούλιαξαν είναι φτιαγμένα τα τελευταία 40 χρόνια εκτός σχεδίου και τώρα οι κάτοικοι αυτής της πλημμυρισμένης περιοχής ζητούν βοήθεια…

Όλα αυτά στην καημένη Ελλάδα!

Ανάρτηση του Βαγγέλη Πάλλα, γεωπόνος από τη Δούβιανη, χωριό στη δικαιοδοσία του δήμου Δρόπολης και Πωγωνίου, κάτοικος Αθήνας.

Σχετικά άρθρα: