Παραιτείται ο Rakiç – ο Σέρβος υπουργός της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου

Παραιτείται ο Rakiç – ο Σέρβος υπουργός της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου

Rakiç: Έχω 2 προϋποθέσεις για τον Albin Kurti!

Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της Σερβικής Λίστας, Goran Rakiç. Ανακοίνωσε ότι έλαβαν απόφαση να αποχωρήσουν από τους θεσμούς της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου. Ο Rakiç είπε επίσης ότι παραιτείται από τη θέση του υπουργού που κατέχει στην κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου. Έδειξε ότι αποφάσισαν οι Σέρβοι να αποχωρήσουν από όλους τους πολιτικούς θεσμούς – τη Συνέλευση, την κυβέρνηση και τους 4 Δήμους, αλλά και από το δικαστικό σώμα, την αστυνομία και τη διοίκηση στο Κοσσυφοπέδιο.

Ο επικεφαλής της Σερβικής Λίστας είπε ότι δεν θα επιστρέψουν στους θεσμούς της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου έως ότου ο Πρωθυπουργός Albin Kurti αποσύρει την απόφαση για τις πινακίδες κυκλοφορίας και ξεκινήσει τη σύσταση του Συνδέσμου, σύμφωνα με την πρώτη συμφωνία που υπογράφηκε στις Βρυξέλλες.

«Αυτό σημαίνει συγκεκριμένα – έως ότου αυτός (ο Άλμπιν Κούρτι) αποσύρει τις μονομερείς και παράνομες αποφάσεις για επανεγγραφή, έως ότου σχηματίσει την Ένωση Σερβικών Δήμων, σύμφωνα με την πρώτη συμφωνία και όλες τις άλλες συμφωνίες που έχουν συναφθεί σε αυτό το θέμα σε διάλογο», δήλωσε ο Rakiç.

Η απόφαση αυτή ήρθε μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με όλους όσους εργάζονται στους θεσμούς της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου. Οι Σέρβοι έλαβαν αυτή την απόφαση ως ένδειξη εξέγερσης ενάντια στην απόφαση του πρωθυπουργού Κούρτι για τις πινακίδες κυκλοφορίας και την απόφαση να αναστείλει τον περιφερειακό διευθυντή της αστυνομίας στο βορρά, Nenad Gjurič.

Από τον αλβανικό τύπο

Σχετικά άρθρα: