Παραίτηση Βαρβιτσιώτη μετά από συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Τη θέση του παίρνει ο Δημήτρης Καλογερόπουλος

Παραίτηση Βαρβιτσιώτη μετά από συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Τη θέση του παίρνει ο Δημήτρης Καλογερόπουλος

Ο κ. Βαρβιτσιώτης συναντήθηκε σήμερα με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο ενημέρωσε για την απόφασή του. Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σύμφωνα με πληροφορίες θα εργασθεί στον ιδιωτικό τομέα, στα βήματα του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος επίσης εγκατέλειψε την πολιτική. 

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ίδιος ο Μ. Βαρβιτσιώτης θα εργαστεί στον χώρο της Ναυτιλίας. Όπως σημειώνει ο ίδιος «έχοντας θητεύσει δύο φορές στο Υπουργείο Ναυτιλίας, με την εμπειρία του ναυτιλιακού δικηγόρου, αλλά και ως ένας άνθρωπος της θάλασσας, πιστεύω ακράδαντα ότι ο χώρος αυτός έχει απεριόριστες δυνατότητες για την ανάπτυξη και την ευημερία της χώρας. Πάντα πίστευα άλλωστε ότι η Ελλάδα πρέπει να αξιοποιήσει στο έπακρο την επιτυχία της στον χώρο της ναυτιλίας και η προσωπική μου συμβολή σε αυτή την προσπάθεια δεν μπορεί να περιοριστεί μόνο στην πολιτική δράση».

Τη θέση του στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας παίρνει ο πρώτος επιλαχών των βουλευτικών εκλογών του Μαΐου 2023, Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο οποίος θα εκπροσωπεί στο εξής τη Δυτική Αθήνα. Ο πρώην δήμαρχος Αιγάλεω είχε λάβει 11.399 ψήφους.

Σχετικά άρθρα: