Παρέμβαση Οικονόμου σε Balla για την παρατεταμένη κράτηση Μπελέρη

Παρέμβαση Οικονόμου σε Balla για την παρατεταμένη κράτηση Μπελέρη

Στα Τίρανα βρίσκεται από το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου για τη διάσκεψη της «Διαδικασίας του Βερολίνου».

Όπως ανέφερε σε ανάρτηση του στα σόσιαλ μίντια, ο υπουργός είχε διμερή συνάντηση ομόλογό του στο περιθώριο της διάσκεψης, όπου συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, η συνεργασία των δυο χωρών σε θέματα ασφάλειας στα σύνορα και στο εσωτερικό τους.

Ο Γιάννης Οικονόμου αναφέρει ότι έθεσε στον ομόλογό του το θέμα της παρατεταμένης κράτησης του Φρέντη Μπελέρη και «κυρίως τη στέρηση του δικαιώματός του να ορκιστεί και να ασκήσει τα καθήκοντά του ως δημοκρατικά εκλεγμένος δήμαρχος, κάτι που, εκτός από τα υπόλοιπα, παραβιάζει και το τεκμήριο της αθωότητας και είναι αντίθετο στο ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Η ανάρτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη:

Στο περιθώριο της Διάσκεψης της “Διαδικασίας του Βερολίνου” είχα διμερή συνάντηση με τον Αλβανό ομόλογό μου, κ. Taulant Balla, στο γραφείο του, στο Υπουργείο Εσωτερικών της Αλβανίας. Συζητήσαμε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, επικεντρωμένα στον τομέα της ασφάλειας, καθώς και για τη συνεργασία που έχουμε αναπτύξει τα τελευταία χρόνια τόσο στους τομείς της ασφάλειας όσο και της διαχείρισης των συνόρων.

Έθεσα στον ομόλογό μου και το θέμα της παρατεταμένης κράτησης του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, κ. Φρέντη Μπελέρη, και, κυρίως τη στέρηση του δικαιώματός του να ορκιστεί και να ασκήσει τα καθήκοντά του ως δημοκρατικά εκλεγμένος δήμαρχος, κάτι που, εκτός από τα υπόλοιπα, παραβιάζει και το τεκμήριο της αθωότητας και είναι αντίθετο στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, το οποίο αποτελεί τη βασικότερη προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Σχετικά άρθρα: