Πιρς Μόργκαν: «Είχα υπερασπιστεί το Ισραήλ, αλλά αυτά που βλέπω σήμερα από τη Ράφα, είναι φρικτά»

Πιρς Μόργκαν: «Είχα υπερασπιστεί το Ισραήλ, αλλά αυτά που βλέπω σήμερα από τη Ράφα, είναι φρικτά»

Φρικτές χαρακτήρισε τις εικόνες από τη Ράφα με ανάρτησή του στο «Χ» ο Βρετανός δημοσιογράφος Πιρς Μόργκαν και κάλεσε τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου να σταματήσει.

Στην ανάρτησή του σημειώνει ότι είχε υπερασπιστεί το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, αλλά αυτό που γίνεται τώρα με τη σφαγή τόσων αθώων, είναι φρικτό.

«Οι σκηνές από τη Ράφα κατά τη διάρκεια της νύχτας, είναι φρικτές. Υπερασπίστηκα το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του μετά την 7η Οκτωβρίου, αλλά το να σφάζεις τόσους πολλούς αθώους ανθρώπους, σε έναν καταυλισμό προσφύγων, είναι αδικαιολόγητο. Σταματήστε αυτό τώρα Μπέντζαμιν Νετανιάχου», έγραψε συγκεκριμένα στο «Χ».

Ο Μόργκαν έφτασε, μάλιστα, στο σημείο να χαρακτηρίσει «ανοησίες» όσα του έλεγε ο εκπρόσωπος του Ισραήλ, ζητώντας μετ’ επιτάσεως – χωρίς να την λαμβάνει – απάντηση για το πόσοι είναι οι άμαχοι που έχουν σκοτωθεί στη Γάζα.

Η προεδρία της Παλαιστινιακής Αρχής και η Χαμάς κατηγόρησαν το Ισραήλ πως διέπραξε «σφαγή» αμάχων στοχοποιώντας κέντρο υποδοχής εκτοπισμένων κοντά στη Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, με τον ισραηλινό στρατό να λέει από την πλευρά του ότι έπληξε συγκρότημα όπου κατ’ αυτόν δρούσαν «σημαντικοί τρομοκράτες».

«Αυτή η φρικιαστική σφαγή που διαπράχθηκε από την ισραηλινή κατοχή αποτελεί πρόκληση για όλους τους διεθνείς θεσμούς» και τη διεθνή «νομιμότητα», υπογράμμισε η προεδρία της Παλαιστινιακής Αρχής σε ανακοίνωσή της, καταγγέλλοντας πως ο ισραηλινός στρατός «έβαλε στο στόχαστρο εσκεμμένα» τον καταυλισμό εκτοπισμένων Μπαρκάσατ, τον οποίο διαχειρίζεται το Γραφείο Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA) και βρίσκεται βορειοδυτικά της Ράφας.

Σύμφωνα με τις αρχές της Χαμάς, που βρίσκεται στην εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας, τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν στον βομβαρδισμό.

Μετά «τη φρικιαστική σιωνιστική σφαγή που διέπραξε απόψε ο εγκληματικός στρατός κατοχής βάζοντας στο στόχαστρο σκηνές εκτοπισμένων, καλούμε τις μάζες του λαού μας στη Δυτική Όχθη, στην Ιερουσαλήμ, στα κατεχόμενα εδάφη και στο εξωτερικό να σηκωθούν και να κάνουν πορεία οργής», τόνισε σε ανακοίνωσή το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα.

Η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος ανέφερε πως ασθενοφόρα της διακόμισαν «μεγάλο αριθμό» νεκρών και τραυματιών.

protothema.gr

Σχετικά άρθρα: