Πλατφόρμα στεναγμών

Πλατφόρμα στεναγμών

Γράφει

η Ανθή Νότη

(Μήπως είναι προεκλογική φάρσα…;!)

Δεν θα αναφερθούμε στο προηγούμενο επίδομα του 2016, ούτε στις κούφιες υποσχέσεις κάθε κυβέρνησης. Ούτε στις προσπάθειες του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Θεσσαλίας «Πύρρος», στις επιστολές του που στάλθηκαν στο Υπουργείο Εργασίας για να παραχωρηθεί στους δικαιούχους το ελάχιστο επίδομα, που εδώ στη Λάρισα δεν το επωφελήθηκε κανένας υπερήλικας, λόγω των αυστηρών κριτηρίων σε σχέση με την Αθήνα και τις άλλες πόλεις της χώρας.

Καταβάλλονταν τάχα κονδύλια στο ΟΠΕΚΑ από το ανάλογο υπουργείο για να παραχωρούνταν το επίδομα;! Επί επτά ολόκληρα χρόνια προσκομίζαμε επίσημα έγγραφα, τα οποία κοσκινίζονταν ώσπου πέθαιναν οι παππούδες μας.

… Κι ερχόμαστε στην νέα περιβόητη πλατφόρμα, που σου βγάζει την ψυχή να υποβάλεις την αίτηση για το επίδομα Κοινωνική Αλληλεγγύης. Αναρωτιούνται πολλοί: Μήπως είναι προεκλογική φάρσα η πλατφόρμα αυτή; Αν όχι, γιατί δεν πήρε κάποιος χρήματα; Απ’ όσο ξέρουμε, στη Λάρισα, δεν πήρε κανένας.

Ενώ παρατηρούσαμε ότι η πλατφόρμα δυσλειτουργούσε, απευθυνθήκαμε μοιραία τηλεφωνικώς στο Υπουργείο Εργασίας, γιατί δεν μας απάντησε κανείς. Μας ήρθε μια αναλαμπή και στέλνουμε μήνυμα στον πρώην πρόεδρο της Βουλής κ. Κακλαμάνη, ο οποίος μας παρέπεμψε σε αρμόδιο, από τον οποίο ενημερωθήκαμε ότι η πλατφόρμα δυσλειτουργεί κι ότι θα αποκατασταθεί  σύντομα, όπως και έγινε.

Ερωτάμε τον κ. Β. Κωσταντίνου μετά την έγκριση της αίτησης: «Πότε πρόκειται να μπουν χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου;» . Μας απαντάει: «Μετά από ένα μήνα».

Η μήνας έγινε μήνες και φυσικά τα χρήματα δεν μπήκαν. Πραγματικός λαβύρινθος χωρίς διέξοδο, χωρίς τέλος είναι ακόμα η υπόθεση αυτή.

Επικοινωνήσαμε με την προϊσταμένη του ΟΠΕΚΑ Λάρισας, με υποψήφιο βουλευτή που ασχολήθηκε σοβαρά με το θέμα αυτό, χωρίς όμως να βρούμε άκρη. Πρόσφατα, η ίδια κρατική υπάλληλος, δηλώνει ότι δεν ταμίευσε στο ΟΠΕΚΑ χρήματα το Υπουργείο Εργασίας για να έχει να δώσει.

Συνιστούν να κάνουμε υπομονή, που σημαίνει να τελειώσουν οι εκλογές, να πεθάνουν οι δικαιούχοι υπερήλικες, οι παππούδες μας. Από πλατφόρμα της ελπίδας, της καλύτερης επιβίωσης, μετατράπηκε σε πλατφόρμα άγχους, αμφισβήτησης, στεναγμών

Ευχόμαστε η νέα κυβέρνηση, όποια και να είναι αυτή, να πάρει στα σοβαρά τα θέματά μας. Η ψήφος μας την επόμενη Κυριακή, να είναι στοχευμένη, προσεχτική. Να πάει σε κόμμα που δεν θα πετάει τα δίκαια αιτήματά μας σε κάδο απορριμμάτων.

Σχετικά άρθρα: