Ποιος ο λόγος της χειρονομίας του Edi Rama προς γυναίκα δημοσιογράφο;

Ποιος ο λόγος της χειρονομίας του Edi Rama προς γυναίκα δημοσιογράφο;

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στην Αλβανία για την επίθεση από τον πρωθυπουργό Εντι Ράμα σε γυναίκα δημοσιογράφο, την οποία όπως φαίνεται σε βίντεο έσπρωξε, δείχνοντας ενοχλημένος από την ερώτησή της.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός προέβη στη συγκεκριμένη κίνηση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα Τίρανα, όταν η δημοσιογράφος του τηλεοπτικού καναλιού Syri TV, Αμπρόζια Μέτα, τον ρώτησε σχετικά με ένα επενδυτικό σχέδιο στο νησί Σάσων.

Ο ίδιος μπορεί να απορρίπτει τις καταγγελίες για επίθεση στη δημοσιογράφο και να ισχυρίζεται ότι απάντησε κανονικά σε όλες τις ερωτήσεις. Ωστόσο η Ένωση Αλβανών Δημοσιογράφων, αναφέρει ότι «ο πρωθυπουργός όχι μόνο δεν έδωσε συγκεκριμένη απάντηση στην ερώτηση, αλλά απέφυγε να δώσει ένα συγκεκριμένο νούμερο για τα πιθανά δημόσια οφέλη, ενός από τα μεγαλύτερα έργα στον τομέα του αλβανικού τουρισμού».

Τι ήταν όμως αυτό που πραγματικά εξόργισε τον Αλβανό πρωθυπουργό και ποιες επενδύσεις πραγματοποιούνται στο νησί Σάσων. Είναι γνωστό ότι στη συγκεκριμένη περιοχή επενδύει δισεκατομμύρια ο γαμπρός του πρώην Αμερικανού προέδρου Ντόναλτ Τραμπ.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα αναφέρθηκε την Κυριακή για πρώτη φορά στο έργο που παρουσίασε ο γαμπρός του πρώην Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ και αφορά επένδυση περίπου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στο νησί Σάσων.

Κατά την ομιλία του στη σοσιαλιστική συνέλευση, ο Ράμα είπε ότι το νησί όπου θα επενδύσει μια από τις πιο διάσημες ξενοδοχειακές εταιρείες στον κόσμο, θα μετατραπεί σε κόσμημα για τον τουρισμό στη Μεσόγειο.

«Αυτές τις μέρες, ο Τζάρεντ Κούσνερ, ένας σπουδαίος Αμερικανός επιχειρηματίας και γαμπρός του πρώην προέδρου Τραμπ, ανακοίνωσε δημόσια τη φιλοδοξία του να επενδύσει σε δύο μεγάλες επιχειρήσεις στην Αλβανία. Το νησί Σάσων θα γίνει ένα στολίδι του τουρισμού στη Μεσόγειο. Η Αλβανία θα είναι η πρωταθλήτρια του τουρισμού στην περιοχή μέχρι το 2030», είπε συγκεκριμένα ο Αλβανός πρωθυπουργός.

Ο Τζάρεντ Κούσνερ, ο γαμπρός του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι έχει ολοκληρώσει μεγάλες συμφωνίες ακίνητης περιουσίας στην Αλβανία και τη Σερβία.

Σχετικά άρθρα: