Πολωνός ΥΠΕΞ: «Οι Αμερικανοί θα βομβαρδίσουν τους Ρώσους αν χτυπήσουν με τακτικά πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία»!

Πολωνός ΥΠΕΞ: «Οι Αμερικανοί θα βομβαρδίσουν τους Ρώσους αν χτυπήσουν με τακτικά πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία»!

Ν.Μεντβέντεφ: «Θα λάβει και η Βαρσοβία το μερίδιο της στην ραδιενεργή τέφρα»

O Πολωνός ΥΠΕΞ Ράντοσλαβ Σικόρσκι ισχυρίστηκε σε συνέντευξη του στον Guardian ότι οι Αμερικανοί είπαν στους Ρώσους πως θα πλήξουν όλες τις δυνάμεις τους στην Ουκρανία εάν χρησιμοποιήσουν τακτικά πυρηνικά όπλα.

Συγκεκριμένα είπε: «Οι Αμερικανοί είπαν στους Ρώσους ότι αν χρησιμοποιήσετε πυρηνικά όπλα, ακόμα κι αν δεν σκοτώσετε κανέναν, θα χτυπήσουμε όλους τους στόχους σας [θέσεις] στην Ουκρανία με συμβατικά όπλα και θα τους καταστρέψουμε όλους».Play Video

Φυσικά κάτι τέτοιο θα σήμαινε αυτομάτως την έναρξη ενός πυρηνικού πολέμου. Πάντως, οι Αμερικανοί επισήμως δεν έχουν προχωρήσει σε τέτοια δήλωση.

Ο πρώην Ρώσος πρόεδρος Ντιμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποίησε την Πολωνία για την απαίτηση της να προμηθευτεί με ΝΑΤΟϊκά τακτικά πυρηνικά όπλα, ώστε να προστατευτεί από μία πιθανή ρωσική επίθεση, ότι «η Βαρσοβία σίγουρα θα πάρει το μερίδιό της από ραδιενεργή τέφρα» σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Ο Πολωνός ΥΠΕΞ, αντίστοιχος ενός παράξενου παράξενου πλάσματος που ονομάζεται Μπλίνκεν (σ.σ. Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ), με ένα πολύ πιο ηχηρό επώνυμο Σικόρσκι, προφανώς, αποφάσισε να τρομάξει τα δικά του αφεντικά.

Έχει δηλώσει:

“Οι Αμερικανοί είπαν στους Ρώσους ότι αν χρησιμοποιήσετε ένα πυρηνικό όπλο, ακόμα κι αν δεν σκοτώσει κανέναν, θα χτυπήσουμε όλους τους στόχους σας [θέσεις] στην Ουκρανία με συμβατικά όπλα, θα τους καταστρέψουμε όλους”.

Πρώτον, οι Γιάνκηδες μέχρι στιγμής δεν έχουν πει τίποτα ακριβώς έτσι επειδή είναι πιο προσεκτικοί από τους Πολωνούς.

Δεύτερον, το να χτυπούν οι ίδιοι οι Αμερικανοί τους στόχους μας σημαίνει έναρξη ενός παγκόσμιου πολέμου και ένας υπουργός Εξωτερικών, ακόμη και μιας χώρας όπως η Πολωνία, θα πρέπει να το καταλάβει αυτό.

Και τρίτον, λαμβάνοντας υπόψη ότι ένας ακόμη Πολάκος, ο Ντούντα, ανακοίνωσε πρόσφατα την επιθυμία να αναπτύξει TNW (τακτικά πυρηνικά όπλα) στην Πολωνία, η Βαρσοβία δεν θα μείνει έξω και σίγουρα θα πάρει το μερίδιό της από ραδιενεργή τέφρα. Είναι αυτό που πραγματικά θέλετε;

Οι Πολωνοί είναι αγανακτισμένοι. Είναι έτσι για πάνω από 400 χρόνια…».

pronews.gr / Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Σχετικά άρθρα: