Προεδρικές εκλογές Κύπρου: Προβάδισμα Ν. Χριστοδουλίδη με καταμετρημένο το 90% των ψήφων

Προεδρικές εκλογές Κύπρου: Προβάδισμα Ν. Χριστοδουλίδη με καταμετρημένο το 90% των ψήφων

Την πρωτιά με προβάδισμα περίπου τριών μονάδων με καταμετρημένο το 81,1% των παγκύπριων συγκεντρωτικών αποτελεσμάτων για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών διατηρεί ο Νίκος Χριστοδουλίδης. Έως τώρα ο Νίκος Χριστοδουλίδης συγκεντρώνει το 31,70% των ψήφων.

Στη δεύτερη θέση ο Ανδρέας Μαυρογιάννης με 29,77%, ο οποίος μίκρυνε μια ψαλίδα 5,5 περίπου μονάδων (33,38% έναντι 27,84% στο 20% των καταμετρημένων ψήφων) και ακολουθεί ο Αβέρωφ Νεοφύτου με 26,13%.

Σύμφωνα με πληροφορίες του philenews, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νίκο Χριστοδουλίδη. 

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου συνομίλησε τηλεφωνικώς και με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, τον οποίο και συνεχάρη για την πρόκρισή του στον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών. Αργότερα θα έχει συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Νίκο Αναστασιάδη. Μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη θα μεταβεί στο εκλογικό του επιτελείο για τις πρώτες δηλώσεις. Νωρίτερα τηλεφώνησε και στον Νίκο Χριστοδουλίδη και τον συνεχάρη για την πρωτιά του.

Προεδρικές εκλογές Κύπρου: Προβάδισμα Ν. Χριστοδουλίδη με καταμετρημένο το 90% των ψήφων

Χαμόγελα στο επιτελείο Χριστοδουλίδη, αγωνία σε Νεοφύτου-Μαυρογιάννη

Τα πρώτα χαμόγελα έσκασαν στο επιτελείο του Νίκου Χριστοδουλίδη αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των exit polls, ενώ την ίδια ώρα η αγωνία χτύπησε κόκκινο στα επιτελεία των άλλων δύο υποψηφίων.

Πηγές από το επιτελείο του Νίκου Χριστοδουλίδη δήλωναν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι ο υποψήφιος τους θα είναι ο ένας εκ των δύο που θα πάρει το εισιτήριο για την επόμενη Κυριακή και μάλιστα θα κόψει καθαρά πρώτος το νήμα. Παρόλα αυτά σημείωναν ότι θα πρέπει να περιμένουν τα αποτελέσματα της κάλπης.

Αβέρωφ Νεοφύτου και Ανδρέας Μαυρογιάννης φαίνεται ότι έδωσαν μάχη ψήφο με ψήφο με την κάλπη να είναι η μόνη που μπορεί να δώσει τις απαντήσεις. Και από τις δύο πλευρές εκφράζεται αισιοδοξία ότι θα είναι αυτή που τελικά θα πανηγυρίσει.

Πηγές από το επιτελείο Αβέρωφ Νεοφύτου, εκτιμούν ότι δεν έχει αποτυπωθεί η μεγάλη κινητοποίηση που έγινε τις τελευταίες ώρες πριν κλείσει κάλπη και σύντομα θα φανεί στα πραγματικά αποτελέσματα.

Από την άλλη στο επιτελείο Ανδρέα Μαυρογιάννη υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι τελικά θα είναι αυτός που θα κερδίσει τη μάχη και μάλιστα με μικρότερη από την εκτιμώμενη διαφορά με τον πρώτο.

Το ποσοστό προσέλευσης

Στο 72% ανήλθε το ποσοστό προσέλευσης στην κάλπη μέχρι τις 18:00 το απόγευμα, σύμφωνα με τον Έφορο Εκλογών, Κώστα Κωνσταντίνου.

Συγκεκριμένα το ποσοστό ανά επαρχία:

Λευκωσία 72,9%

Λεμεσός 68,9%

Αμμόχωστος 72,8%

Λάρνακα 72,4%

Πάφος 75,5%

Εξωτερικό 73,8%

Με πληροφορίες από philenews

Σχετικά άρθρα: