Ράμα για την υπόθεση Μπελέρη: «Δεν ανακατευόμαστε σε ζητήματα της δικαιοσύνης»

Ράμα για την υπόθεση Μπελέρη: «Δεν ανακατευόμαστε σε ζητήματα της δικαιοσύνης»

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, σχολίασε και την υπόθεση Φρέντι Μπελέρη, με τον δήμαρχο Χειμάρρας να έχει ήδη μεταχθεί σε φυλακή στο Δυρράχιο.

Ο Ράμα είχε το θράσος να παραδώσει μαθήματα… δικαιοσύνης, πετώντας και τα «καρφιά» του για την Ελλάδα, καθώς ο πρωθυπουργός της Αλβανίας ενοχλήθηκε ιδιαίτερα από την παρουσία Ελλήνων δημάρχων στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την φυλάκιση Μπελέρη.

O Έντι Ράμα τόνισε πως «η θέση μας ήταν, είναι και θα είναι ότι το νέο δικαστικό σώμα στην Αλβανία πρέπει να κάνει το καθήκον του ανενόχλητο. Και σε αυτό το σημείο, τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την προστασία του, με τον ίδιο τρόπο που κάναμε με όλες τις άλλες περιπτώσεις, της ηρεμίας της δραστηριότητας του νέου συστήματος δικαιοσύνης. Έτσι, κάθε είδους παρέμβαση από οπουδήποτε στο δικαστικό σύστημα δεν θα βρει υποστήριξη, αλλά ούτε θα βρει την κατανόησή μας».

Και συνέχισε λέγοντας με ύφος χιλίων καρδιναλίων: «Δεν ανακατευόμαστε σε ζητήματα της δικαιοσύνης. Δεν σχολιάζουμε τις αποφάσεις των νέων οργάνων δικαιοσύνης.

Δεν περιμένουμε τίποτα από αυτούς εκτός από την υπακοή του νόμου και δεν έχουμε τίποτα να τους δώσουμε εκτός από την άνευ όρων υποστήριξή μας, είτε μας αρέσει είτε όχι. Οι άλλοι μπορούν να κάνουν και να λένε ό,τι θέλουν, μέσα ή έξω. Εμείς δεν το κάνουμε»!

Από: newsbreak.gr

Σχετικά άρθρα: