Ράμα: «Θα πρέπει να διαβάσουμε την τελική απόφαση του δικαστηρίου για το Μπελέρη και σε συνέχεια να ενεργήσουμε για τη Χειμάρρα»

Ράμα: «Θα πρέπει να διαβάσουμε την τελική απόφαση του δικαστηρίου για το Μπελέρη και σε συνέχεια να ενεργήσουμε για τη Χειμάρρα»

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα στην τελευταία συνέντευξη τύπου για το 2023 δήλωσε σήμερα ότι για την υπόθεση Μπελερή, η κυβέρνηση θα περιμένει την τελική απόφαση του δικαστηρίου για να δει πώς θα χειριστεί τη διαχείριση του δήμου Χιμάρας.

Όταν ρωτήθηκε εάν θα διοριστεί διαχειριστής στον δήμο της Χειμάρρας, ο Ράμα είπε ότι το δικαστήριο έδωσε μια απόφαση που επιβεβαίωσε ξεκάθαρα αυτό που λέγαμε από την πρώτη μέρα, ότι δεν είχαμε κανένα δικαίωμα, καμία αρμοδιότητα, καμία ευκαιρία να επιτρέψουμε την ορκωμοσία ως δήμαρχος, του ανθρώπου που πιάστηκε στα πράσα και κατηγορήθηκε για εξαγορά ψήφων, ο οποίος βρίσκεται τώρα υπό κράτηση – δήλωσε ο Ράμα.

Ο Ράμα είπε ότι η απόφαση του δικαστηρίου είναι πρωτόδικη και πρέπει να περιμένουμε την τελική απόφαση.


«Τότε θα δούμε πώς πρέπει να λειτουργήσουμε με την έννοια αυτής της απόφασης, γιατί είναι η πρώτη φορά, δεν υπάρχουν προηγούμενα και φυσικά η κυβέρνηση έχει σύμφωνα με το νόμο την ιδιότητα να τοποθετήσει έναν επίτροπο επικεφαλής δήμου. Αλλά αυτή η περίπτωση δεν ορίζεται από το νόμο και ως εκ τούτου θα πρέπει να διαβάσουμε την τελική απόφαση και στη συνέχεια να ενεργήσουμε με βάση αυτή την έννοια ή πώς θα μας καθοδηγήσει η τελική απόφαση. Δεν βιαζόμαστε, περιμένουμε», πρόσθεσε ο Ράμα.

Σημειώνεται ότι ήδη στο τραπέζι έχουν πέσει ονόματα ομογενών για τον Δήμο της Χειμάρρας, ανάμεσα τους ο ομογενής Πρώην υπουργός και Βουλευτής Αργυροκάστρου Βαγγέλης Τάβος.

Σχετικά άρθρα: