Ρωσικές επενδύσεις σε προσαρτημένες περιοχές της Ουκρανίας

Ρωσικές επενδύσεις σε προσαρτημένες περιοχές της Ουκρανίας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε σήμερα ότι η κυβέρνησή του θα διαθέσει πολλά δισεκατομμύρια ρούβλια τα επόμενα δυόμισι χρόνια για την ανάπτυξη των ουκρανικών περιοχών που έχει προσαρτήσει, δημοσιεύει το πρακτορείο Tanjug.

«Στα επόμενα δυόμισι χρόνια, σχεδιάζεται να διατεθούν σχεδόν δύο τρισεκατομμύρια ρούβλια μόνο από ομοσπονδιακές πηγές για την ανάπτυξη αυτών των περιοχών. Είναι αξιοπρεπή χρήματα, είπε ο Πούτιν, αναφέρει το RIA.

Τα χρήματα θα επενδυθούν στις περιοχές Ντόνετσκ, Λουγκάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα, όπου οι ρωσικές αρχές διεξήγαγαν δημοψήφισμα όπου οι πολίτες, κυρίως Ρώσοι, ψήφισαν να γίνουν μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Το Κίεβο και οι δυτικοί αξιωματούχοι δεν αναγνωρίζουν τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, το οποίο ισχυρίζονται ότι ήταν παράτυπο.

Τα σχολεία ενσωματώνονται στο ρωσικό εκπαιδευτικό σύστημα

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε από την κυβέρνηση να συνεχίσει να δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην ενσωμάτωση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στις νέες περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον ρωσικό εκπαιδευτικό χώρο, γράφει σήμερα το Ria Novosti.

«Θα ήθελα να σημειώσω ότι τα σχολεία στις περιοχές Ντονμπάς,  Ζαπορίζια, Χέρσον έχουν ήδη λειτουργήσει αυτό το ακαδημαϊκό έτος σύμφωνα με τα ρωσικά πρότυπα. Οι προετοιμασίες για αυτό ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2022, όταν ξεκίνησαν προγράμματα για τη βελτίωση των προσόντων των δασκάλων, για την παροχή σχολικών βιβλίων στα σχολεία και επισκευή σχολικών κτιρίων», είπε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων νέων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε πέντε περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Σχετικά άρθρα: