Σε ισχύ ο νέος δικαστικός χάρτης στην Αλβανία  

Σε ισχύ ο νέος δικαστικός χάρτης στην Αλβανία  

Όλα συγκεντρωμένα στα Τίρανα

Από σήμερα 1 Φεβρουαρίου 2023 τίθεται σε ισχύ η εφαρμογή του νέου δικαστικού χάρτη. Αυτό σημαίνει την έναρξη λειτουργίας του Εφετείου Γενικής Δικαιοδοσίας.

Η Πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου Naureda Llagami δήλωσε ότι ο πολίτης δεν θα έχει κανέναν περιορισμό πρόσβασης στο Εφετείο Γενικής Δικαιοδοσίας.

Είπε επίσης ότι δεν θα υπάρξει άλλη αποτυχία ακροάσεων και ότι το μόνο εμπόδιο για τον πολίτη είναι ότι δεν θα έχει πρόσβαση στον δικαστή.

«Κάθε υπόθεση που έχει ξεκινήσει η δίκη, θα συνεχίσει τη δίκη, 1868 υποθέσεις. «Οι 27.000 υποθέσεις που εντάχθηκαν, έχουν μεταναστεύσει και είναι έτοιμες να κληρωθούν ξανά στο δικαστικό σώμα 25 ατόμων», είπε η Llagami.

Υπενθυμίζουμε ότι στα τέλη Δεκεμβρίου συνεδρίασε το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο για να καθορίσει τη σύνθεση του ενιαίου Εφετείου που θα βρίσκεται στα Τίρανα.

Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε να διατηρήσει στις τάξεις του ισάριθμους εφετείους, 78 εξ αυτών, συγκεντρώνοντας όλους τους στην πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με το KLGJ, με αυτόν τον αριθμό στη σύνθεση, υπολογίζεται ότι ο καθένας από αυτούς εξετάζει κατά μέσο όρο 217 φακέλους σε επίπεδο χώρας.

Σχετικά άρθρα: