Σε ισχύ το «μέτρο επίπληξης» για τις πινακίδες στο Κόσοβο

Σε ισχύ το «μέτρο επίπληξης» για τις πινακίδες στο Κόσοβο

Σε ισχύ τέθηκε η απόφαση της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου σχετικά με τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων που δεν έχουν μετατραπεί από παράνομες σε RKS.

Εν τω μεταξύ, μια περίπολος της Ειδικής Μονάδας της Αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου βρίσκεται στη γέφυρα μεταξύ Βόρειας και Νότιας Μιτρόβιτσας.

Μέλη της Ειδικής Μονάδας ελέγχουν κάθε όχημα που μπαίνει και βγαίνει από τη Βοσνιακή Συνοικία.

Η εφαρμογή αυτής της απόφασης θα γίνει σε τρία στάδια, αρχικά προβλέπονται προειδοποιήσεις, και μετά από τρεις εβδομάδες πρόστιμα για όσους δεν συμμορφωθούν με το αίτημα.

Από την 1η Νοεμβρίου έως τις 21 Νοεμβρίου το μέτρο θα είναι αυτό της επίπληξης, στη συνέχεια από τις 21 Νοεμβρίου για δύο μήνες, έως τις 21 Ιανουαρίου, θα είναι το μέτρο του προστίμου.

Από τις 21 Ιανουαρίου θα υπάρχουν δοκιμαστικές πινακίδες για άλλους δύο μήνες, μετά την ημερομηνία αυτή στις 21 Απριλίου δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν άλλες παράνομες πινακίδες.

Πιστεύεται ότι στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου που κατοικείται από την πλειοψηφία των Σέρβων, υπάρχουν περίπου 10.000 πινακίδες κυκλοφορίας που εκδίδονται από τη Σερβία, με ακρωνύμια για τις πόλεις του Κοσσυφοπεδίου όπως PZ, PR, KM και παρόμοια.

Η απόφαση για την πινακίδα κυκλοφορίας είχε αρχικά προγραμματιστεί να τεθεί σε ισχύ την 1η Αυγούστου, αλλά καθυστέρησε για ένα μήνα αφού οι ντόπιοι Σέρβοι αντιτάχθηκαν σε αυτήν και έστησαν οδοφράγματα στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο.

Από τον αλβανικό τύπο

Σχετικά άρθρα: