Σε «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης» θα μετονομαστεί πλατεία χωριού στη Δερβιτσάνη

Σε «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης» θα μετονομαστεί πλατεία χωριού στη Δερβιτσάνη

Το κεφαλοχώρι του Δήμου Δρόπολης, τη Δερβιτσάνη, επισκέφθηκε την Πέμπτη (22/12) ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την περιοδεία του σε μειονοτικές περιοχές της Αλβανίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε ιστορική επίσκεψη στη Χειμάρρα, στο πλαίσιο της περιοδείας του στις μειονοτικές περιοχές της Αλβανίας, ενώ βρέθηκε και στη Λιβαδειά του Δήμου Φοινίκης.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του στους κατοίκους της Δερβιτσάνης και της Δρόπολης, ο κ. Μητσοτάκης θυμήθηκε που ο πατέρας του είχε βρεθεί πριν από 31 χρόνια στον ίδιο χώρο, όταν και είχε πει ότι «η Ελληνική Εθνική Μειονότητα είναι γέφυρα φιλίας μεταξύ των δύο κρατών». Και όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, «όσο ίσχυε πριν από 31 χρόνια, άλλο τόσο ισχύει και τώρα».

Η προτομή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα τοποθετηθεί στην πλατεία της Δερβιτσάνης

Όπως ανακοίνωσαν ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, και ο δήμαρχος Δρόπολης/Πωγωνίου, Δημήτρης Τόλης, η κεντρική πλατεία θα λάβει το όνομα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και στο σημείο θα τοποθετηθεί προτομή του. Ο γιος του και Έλληνας πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι θα είναι παρών στην τελετή ονοματοδοσίας.

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Έντι Ράμα, επισκέφθηκαν το Ενιαίο Μεσαίο Σχολείο Δερβιτσάνης, όπου ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με παιδιά και να ακούσουν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα. Στο σχολείο διδάσκεται η ελληνική γλώσσα. Αποτελείται από δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο, ενώ φοιτούν συνολικά 113 παιδιά. Χώροι του έχουν διακοσμηθεί από ομάδα Ελλήνων γραφιστών.

Μετά την επίσκεψη στο σχολείο, ο πρωθυπουργός και ο κ. Ράμα μετέβησαν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Κατά την άφιξη του στη Δερβιτσάνη, τον Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχθηκαν ο κ. Τόλης και εκπρόσωποι των ομογενειακών οργανώσεων. Από την πλευρά τής Αλβανίας τον υποδέχθηκαν η υπουργός Τουρισμού και Περιβάλλοντος, Μιρέλα Κουμπάρο (Mirela Kumbaro), και η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Φρίντα Κρίφτσα (Frida Krifca).

Τον πρωθυπουργό συνόδευαν στην επίσκεψή του ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτής Ιωαννίνων, Γιώργος Αμυράς, ο βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ, Στέφανος Γκίκας, ο βουλευτής Θεσπρωτίας της ΝΔ, Βασίλης Γιόγιακας, η βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ, Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα, και ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης. Παρόντες ήταν ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργυροκάστρου και Δρυϊνουπόλεως, Δημήτριος, και η πρέσβης της Ελλάδας στην Αλβανία, Κωνσταντίνα Καμίτση.

indicator.gr

Σχετικά άρθρα: