Σερβία -Κόσοβο: «Όλοι πρέπει να κάνουν κάποιες υποχωρήσεις, για να επιτευχθεί ο στόχος» δήλωσε ο Κρίστοφερ Χιλ

Σερβία -Κόσοβο: «Όλοι πρέπει να κάνουν κάποιες υποχωρήσεις, για να επιτευχθεί ο στόχος» δήλωσε ο Κρίστοφερ Χιλ

Ο Αμερικανός πρέσβης στη Σερβία, Κρίστοφερ Χιλ, μίλησε για εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Κοσόβου και Σερβίας, όπου ένας από τους όρους είναι και η αναγνώριση του Κοσόβου.

Ο κ. Χίλ σύμφωνα με δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης είπε ότι, η όλη διαδικασία σημαίνει να δώσετε κάτι και να πάρετε κάτι.

«Απαιτούνται πολύ καλύτερες σχέσεις μεταξύ των χωρών σε όλη την περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων. Για τη Σερβία το θέμα του Κοσόβου είναι πολύ δύσκολο, δεν χρειάζεται να το εξηγήσω σε κανέναν στη Σερβία. Αλλά νομίζω ότι η όλη διαδικασία συνεπάγεται ότι δίνεις κάτι, αλλά και παίρνεις κάτι», είπε σε συνέντευξή του σε σερβικά ΜΜΕ.

Επίσης σχολίασε ότι η φόρμουλα της Ε.Ε που παρουσίασε ο Μίροσλαβ Λάιτσακ είναι καλή και για τις δύο χώρες.

«Η φόρμουλα που παρουσίασε ο απεσταλμένος της ΕΕ Μίροσλαβ Λάιτσακ είναι μια καλή φόρμουλα. Οι Σέρβοι στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου θα πρέπει να έχουν ξεκάθαρη προοπτική για το πώς θα είναι το μέλλον τους. Η ένωση των σερβικών δήμων, η οποία βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση, είναι ένα ξεκάθαρο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Ταυτόχρονα, το Κοσσυφοπέδιο θέλει ένα μέλλον όπου θα μπορεί να ενταχθεί σε κάποιους διεθνείς οργανισμούς, που είναι επίσης μέρος αυτής της διαδικασίας. Τώρα είμαστε στη μέση των διαπραγματεύσεων και δεν θέλω να δώσω συμβουλές σε κανέναν, παρά μόνο να πω ότι όλοι πρέπει να κάνουν κάποιες υποχωρήσεις. Νομίζω ότι όλοι το καταλαβαίνουν αυτό», δήλωσε o Κρίστοφερ Χιλ.

Σχετικά άρθρα: