Στα ίχνη του φημισμένου Δεροπολίτη επιστήμονα Αχιλλέα Μπότη

Στα ίχνη του φημισμένου Δεροπολίτη επιστήμονα Αχιλλέα Μπότη

Η Λώλα Τορομάνι ασχολείται εδώ και πολλά χρόνια με την εναλλακτική ιατρική και τη χρήση φυτών για ορισμένα προβλήματα υγείας.

Καλεσμένη σε πρωινή εκπομπή ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού στα Τίρανα, ανέφερε ότι άρχισε να μαθαίνει για τα φυτά από τότε που αρρώστησε η μητέρα της. Ενώ οι γιατροί δεν της έδιναν καμία ελπίδα ζωής, επειδή έπασχε από πέτρες στη χολή, η Τορομάνι ομολογεί ότι ο γνωστός γιατρός Αχιλλέας Μπότης της έδωσε τότε ένα φυτικό φάρμακο και έσωσε τη μητέρα της από το θάνατο. Μετά από αυτό το γεγονός η ίδια ξεκίνησε το ταξίδι της στην εναλλακτική ιατρική. Πηγή έμπνευσης είχε τον δεροπολίτη επιστήμονα Αχιλλέα Μπότη.

«Συνειδητοποίησα ότι εφόσον λέει ο γιατρός δεν υπάρχει ελπίδα, άρχισα να τρέχω χωρίς να ξέρω τι θα κατορθώσω, με ποιον τρόπο και ποιον να συναντήσω. Μάζεψα τις δυνάμεις μου και είπα: Αχιλλέας Μπότης, λέει η Τορομάνι.

Έβγαλα τη μαμά μου χωρίς εξιτήριο από το νοσοκομείο και την πήγα σπίτι. Ήταν στα τελευταία της. Βρήκαμε τη διεύθυνση του Μπότη. Τον καλέσαμε και ήρθε σπίτι. Της έδωσε ένα φυτικό φάρμακο με άρωμα βοτάνου σε σταγόνες. Μόλις ήπιε μερικές σταγόνες, προφανώς βάσει συνταγής, άνοιξε τα μάτια της.

Μετά από δύο χρόνια, η υγεία της βελτιώθηκε. Όταν η κατάσταση ηρέμησε, αφαιρέθηκε η χοληδόχος κύστη της. Η μητέρα μου έζησε. Πριν από ένα χρόνο έφυγε από τη ζωή.

Η συνέχεια μου ήταν τότε να παρατήσω τελείως τις σπουδές μου. Διάβασα τα πάντα για τα φυτά και άρχισα να είμαι πιο κοντά στον Αχιλλέα Μπότη. Αυτός ανέφερε την ασθένεια, εγώ ανακάλυπτα το φυτό. Ο Αχιλλέας έδινε φυτά δωρεάν, μοίραζε και βιβλία δωρεάν.»

Η Τορομάνι αφηγείται ότι αντιμετώπιζε προβλήματα με τα νεφρά της. Όταν ήταν μικρή έπεσε από τον τρίτο όροφο και σώθηκε. Το ένα της νεφρό είναι κατεστραμμένο.

«Ζω περισσότερο με τσάι παρά με φαγητό», δηλώνει η δημοφιλής ιατρός.

Σχετικά άρθρα: