Στα Τίρανα εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση της 51ης επετείου της εις Επίσκοπον χειροτονίας του Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου 

Στα Τίρανα εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση της 51ης επετείου της εις Επίσκοπον χειροτονίας του Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου 

Επίκεντρο των εκδηλώσεων ήταν ο Καθεδρικός Ναός της Αναστάσεως του Κυρίου στην αλβανική πρωτεύουσα όπου το πρωί τελέστηκε Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου κ.κ. Αναστασίου. (Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά).

Περισσότερη μετάνοια, αγάπη, υπομονή

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργία ο Μητροπολίτης Απολλωνίας και Φίερ κ. Νικόλας προσφώνησε, εκ μέρους του ιερού κλήρου, με λόγια ευγνωμοσύνης τον Προκαθήμενο της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας.

Στην αντιφώνησή του ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος ευχαρίστησε τους αδελφούς συελλειτουργούς για τη Θεία Λειτουργία καθώς και τη Νεολαία της Αρχιεπισκοπής Τιράνων για την εορτή που θα παρουσίαζε στη συνέχεια.

“Με την ευκαιρία αυτής της επετείου και στην Εκκλησία μας έχουν γίνει μερικές πολύ σημαντικές προσφορές. Ήδη κτίζεται ο καινούργιος ναός του Αγίου Προκοπίου και στον άλλο πνεύμα τον οποίο έχουμε για την υγεία των αδελφών στην κλινική μας, έχομε έναν καινούργιο μαγνητικό τομογράφο και έναν άλλο αξονικό τομογράφο δωρεά δύο ιδρυμάτων από την Ελλάδα, του Σταύρου Νιάρχου και του Ωνάση, όπως επίσης και ένα καινούργιο φαρμακείο. Βλέπετε, κάθε μία επέτειος πρέπει να είναι ένα καινούργιο βήμα για μεγαλύτερη προσφορά μέσα στην Εκκλησία μας”, ανέφερε.

“Όσο για τον Αρχιεπίσκοπο, σταματήστε να λέτε χρόνια πολλά. Είναι πολλά τα χρόνια ήδη. Πενήντα χρόνια τώρα έχουν συμπληρωθεί, ακόμα και ένας, από τότε που η Εκκλησία με κάλεσε στη διακονία του Επισκόπου. Εκείνο το οποίο χρειάζεται είναι αυτό που λέει ο Απόστολος Παύλος ότι το θέλημα του Θεού είναι ο αγιασμός μας και ένα βασικό στοιχείο του αγιασμού είναι μια μετάνοια ουσιαστική. Όταν, λοιπόν, θα εύχεστε, να εύχεστε να μας χαρίσει ο Θεός περισσότερη μετάνοια, περισσότερη αγάπη, περισσότερη υπομονή. Και όταν έρθει η ώρα εκείνη που θα μας καλέσει κοντά του, πώς λέει η προσευχή μας: “και καλήν απολογίαν την εκ του φοβερού βήματος του Χριστού αιτησώμεθα”. Ωραία είναι όσα ζούμε σε αυτή την ζωή, αλλά το τέλος πρέπει να είναι μέσα στο φως του Σταυρού και της Αναστάσεως του Χριστού μας”, πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος και ευχήθηκε ο Θεός να είναι μαζί μας πάντοτε.

Εκδηλώσεις αγάπης και τιμής

Ακολούθησε εορταστικό πρόγραμμα στην αίθουσα τελετών του Καθεδρικού Ναού, με τραγούδια και χορούς που παρουσίασαν νέοι και νέες από τη Νεολαία της Αρχιεπισκοπής Τιράνων.

Η αίθουσα ήταν γεμάτοι από κόσμο. Στο τέλος όλοι έσπευσαν να λάβουν την ευχή του πνευματικού τους πατέρα ενώ συγκινητικά ήταν και τα δώρα τα οποία του προσέφεραν ως ελάχιστο αντίδωρο για τη διαρκή προσφορά στην Ορθόδοξη Εκκλησία αλλά και την Αλβανία γενικότερα.

Επισφράγιση της 51ης επετείου ήταν η οικογενειακή φωτογραφία που απαθανάτισε απαθανάτισε ο φακός με τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Αναστάσιο να στέκεται στο μέσον της Νεολαίας που αποτελεί το αύριο και τη συνέχιση του έργου που ίδιος ξεκίνησε πριν 32 χρόνια.

orthodoxianewsagency.gr

Σχετικά άρθρα: