Στέβο Πεντάροφσκι: «Θα βγούμε από το ΝΑΤΟ εάν ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών»

Στέβο Πεντάροφσκι: «Θα βγούμε από το ΝΑΤΟ εάν ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών»

«Η μεγαλύτερη πολιτική ανοησία και ταυτόχρονα μια τραγωδία»

Με εκβιασμούς διεξάγεται ο προεκλογικός αγώνας στα Σκόπια και συγκεκριμένα για την Συμφωνία των Πρεσπών. Ο νυν πρόεδρος και υποψήφιος για δεύτερη θητεία, Στέβο Πεντάροφσκι, κατά την διάρκεια συγκέντρωσης στην πόλη Γευγελή σχολίασε τις δηλώσεις της υποψηφίας του VMRO-DPMNE, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, για πιθανή ακύρωση τόνισε: «Θα βγούμε από το ΝΑΤΟ εάν ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών, θα αποκλειστούμε από τον Οργανισμό».

Ο Πεντάροφσκι επισήμανε πως εάν πιστεύει ότι μπορεί μόνη της η χώρα να διασφαλίσει τους πολίτες και τα σύνορά της με διαφορετικό και καλύτερο τρόπο, τότε θα πρέπει να το πει. «Ωστόσο, πιστεύω πως πρόκειται για επικίνδυνο τυχοδιωκτισμό» πρόσθεσε.

Επιπλέον, χαρακτήρισε πιθανή ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών την «μεγαλύτερη πολιτική ανοησία και ταυτόχρονα μια τραγωδία», διότι «θα μείνουμε ολομόναχοι. Δεν είναι τυχαίο, που όλες οι πολιτικές ηγεσίες πίεζαν συστηματικά για την ένταξη στο ΝΑΤΟ εδώ και 30 χρόνια, στόχος ήταν να αποκτήσουμε μόνιμη ασφάλεια».

Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε στην «Φωνή της Αμερικής» (Voice of America), ότι οι ΗΠΑ αναμένουν από τα Σκόπια να τηρήσουν το πνεύμα της Συμφωνίας των Πρεσπών και ο δημόσιος διάλογος να βασίζεται σε γεγονότα.

Σχετικά άρθρα: