Στη Χειμάρρα μεγάλη γιορτή μετά την εκλογή Μπελέρη

Στη Χειμάρρα μεγάλη γιορτή μετά την εκλογή Μπελέρη

Εορταστικό κλίμα επικρατεί στη Χειμάρρα μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών 2024 λόγω της εκλογής του Φρέντι Μπελέρη στο ευρωκοινοβούλιο με τη Νέα Δημοκρατία. Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας κατέλαβε την 3η θέση.

Με την ανακοίνωση των ονομάτων, η κάμερα του Open συνδέθηκε απευθείας με τη Χειμάρρα όπου η οικογένεια του υποψήφιου ευρωβουλευτή και άτομα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας είχαν μαζευτεί για να γιορτάσουν την εκλογή του δημάρχου.

Η πιο στενή συνεργάτιδα του Μπελέρη ανέφερε αρχικά: «Είναι αισιόδοξος αλλά αγχωμένος και ελπίζει για το καλύτερο. Είναι συγκρατημένος και έχει ανάμεικτα συναισθήματα. Δεν είναι όπως είναι όλοι οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές, θα παραμείνει έγκλειστος».

Ο ίδιος ανέφερε ότι θα απευθύνει μήνυμα σήμερα το βράδυ μέσα από τις φυλακές. Ένα μήνυμα όχι μόνο για τη Χειμάρρα αλλά σε όλη την Ελλάδα. Ο Φρέντι Μπελέρης ήταν συγκροτημένος αλλά είχε μία αισιοδοξία την οποία δεν έδειχνε.

Ο βουλευτής των Ελλήνων της μειονότητας είπε: «Υπάρχει μία βεβαιότητα ότι ο Φρέντι θα είναι ευρωβουλευτής. Είναι μεγάλη βραδιά για την Χειμάρρα. Πρόκειται για μία δικαίωση του Μπελέρη, για τους διαχρονικούς αγώνες όλου του ελληνισμού. Η ιστορία γράφεται με χρυσά γράμματα».

Αναφορικά με το αν ο Φρέντι Μπελέρης θα βγει καθόλου από τη φυλακή, σε περίπτωση που πρέπει να δώσει το παρών όπου απαιτείται, αναφέρεται ότι δεν υπάρχει πια διαδικασία ορκωμοσίας ευρωβουλευτών. Ωστόσο πραγματοποιείται μία συνέλευση στις 16 Ιουλίου, όπου θα χρειαστεί ειδική άδεια για να παραστεί. 

Σχετικά άρθρα: