Στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας ο Κυρ. Μητσοτάκης

Στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας ο Κυρ. Μητσοτάκης

Ο Πρωθυπουργός βρίσκεται από το πρωί στη Θεσσαλία όπου πέταξε πάνω από τις πληγείσες περιοχές και προσγειώθηκε στο στάδιο της Καρδίτσας όπου μίλησε με τους απεγκλωβισθέντες που μετέφεραν εκείνη την ώρα τα ελικόπτερα, με τους διασώστες της πυροσβεστικής και του στρατού, τους πιλότους, το προσωπικό του ΕΚΑΒ, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές.

Λίγο μετά τις 10 το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στο γήπεδο της Καρδίτσας, όπου έχει στηθεί συντονιστικό κέντρο για την υποδοχή των πλημμυροπαθών, οι οποίοι καταφθάνουν μετά τον απεγκλωβισμό τους από τις πληγείσες περιοχές και τους δίνονται οι πρώτες βοήθειες και είδη πρώτης ανάγκης.

Αυτή την ώρα μεταβαίνει στο δημαρχείο της Καρδίτσας όπου θα έχει σύσκεψη με τους δημάρχους της περιοχής.

Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο συντονιστικό κέντρο που έχει στηθεί στη Λάρισα προκειμένου να ενημερωθεί για τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel.

Το Συντονιστικό της Λάρισας

Χθες με απόφαση του πρωθυπουργού, σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας δημιουργήθηκε Κέντρο Επιχειρήσεων στην έδρα της Περιφέρειας στη Λάρισα. Στόχος είναι ο καλύτερος συντονισμός όλων των δράσεων σε Μαγνήσια, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λάρισα, το οποίο θα βρίσκεται σε άμεση συνεργασία και συντονισμό, κεντρικά, με το ΕΣΚΕΔΙΚ της Πολιτικής Προστασίας.

Για τον σκοπό αυτό, κυβερνητικό κλιμάκιο μετέβη στη Λάρισα με την ακόλουθη κατανομή έργου:

Απεγκλωβισμοί από πλημμυρισμένες οικίες (Επιτελείς Εθνικής Αμυνας με επικεφαλής τον Διοικητή της Ά Στρατιάς Αντιστράτηγο Ι. Τσόπλο, Πυροσβεστική, ΕΛΑΣ)
Δίκτυα ηλεκτροδότησης (ΔΕΔΔΗΕ Ανάστ. Μάνος)
Δίκτυο υδροδότησης (Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θοδ. Λιβάνιος)
Μεταφορικά δίκτυα (δρόμοι, τρένα, λιμάνια, αεροδρόμια) Υπουργός Υποδομών Χ. Σταϊκούρας, Υφυπουργός Ν. Ταχιάος)
Εφοδιασμός αποκλεισμένων περιοχών Μαγνησίας, Τρικάλων Καρδίτσας, με τρόφιμα, νερό, στέγη (Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χ. Τριαντόπουλος με υποστήριξη για την προσωρινή φιλοξενία, από το Υπουργείο Τουρισμού)
Πρόσβαση και λειτουργία δομών υγείας (Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους)

liberal.gr

Σχετικά άρθρα: