Στο Λονδίνο οι Αλβανοί καλύπτουν το άγαλμα του Τσόρτσιλ με την σημαία τους

Στο Λονδίνο οι Αλβανοί καλύπτουν το άγαλμα του Τσόρτσιλ με την σημαία τους

Οι Αλβανοί κάλυψαν με τη σημαία τους το άγαλμα του Ουίνστον Τσόρτσιλ και διαμαρτυρήθηκαν για τις δηλώσεις της Σουέλα Μπράβερμαν.

Χιλιάδες Αλβανοί μετανάστες συγκεντρώθηκαν στη γέφυρα του Γουέστμινστερ όπου έκαναν πορεία διαμαρτυρίας προς το Παλάτι του Γουέστμινστερ, ζητώντας από την κυβέρνηση το σεβασμό των δικαιωμάτων τους, δηλώνοντας ότι δεν είναι όλοι εγκληματίες.

Ο πρώην βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νάιτζελ Φάρατζ, μέσω ανάρτησής του στο Twitter, επέκρινε αυτή τη διαδήλωση διατυπώνοντας:

«Αυτοί οι άνθρωποι δεν νοιάζονται καθόλου για τη χώρα μας ή για τις θυσίες μας στο παρελθόν. Αυτό που συμβαίνει σήμερα στο Λονδίνο, είναι αίσχος!»

Ενώ η υπουργός Εσωτερικών επικρίθηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και από άτομα της πλευράς της για τη σκληρή γλώσσα που χρησιμοποίησε η ίδια πρόσφατα. Ανάφερε ότι μόνο οι Τόρις ήταν «σοβαροί για να σταματήσουν την εισβολή στη νότια ακτή μας».

Οι Αλβανοί αντιστοιχούν σε 12.000 από τους 40.000 μετανάστες  που έφτασαν φέτος στη Μεγάλη Βρετανία. Αυτή την εβδομάδα αποκαλύφθηκε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών απέλασε 350 άτομα τον Οκτώβριο, περισσότεροι από 100 από τους οποίους ήταν Αλβανοί υπήκοοι.

Από τον αλβανικό τύπο

Σχετικά άρθρα: