Στο Παρίσι θα παρουσιαστεί το πρώτο θωρακισμένο στρατιωτικό όχημα «Made in Albania»

Στο Παρίσι θα παρουσιαστεί το πρώτο θωρακισμένο στρατιωτικό όχημα «Made in Albania»

Σε τρεις εβδομάδες θα παρουσιαστεί στο Παρίσι το πρώτο αλβανικό στρατιωτικό όχημα. Αυτό έγραψε ο υπουργός Άμυνας Νίκο Πελέσι, μοιράζοντας πλάνα από την επίσκεψή του στην αλβανική εταιρεία οχημάτων ΤΙΜΑΚ.

«Μαζί με την εταιρεία της TIMAK, η Arjeta εργάζεται στο πρωτότυπο του πρώτου θωρακισμένου στρατιωτικού αυτοκινήτου, MadeInAlbania. Είμαι πολύ χαρούμενος που το Κέντρο Καινοτομίας μας εντάχθηκε σε αυτήν την όμορφη πρωτοβουλία. Είμαι σίγουρος ότι μετά από 3 εβδομάδες, στο Παρίσι, στην έκθεση Eurosatory, θα παρουσιάσουμε με επιτυχία αυτό το αλβανικό προϊόν. Πολλοί μπορεί να αναρωτηθούν πώς είναι δυνατόν μια ομάδα με 75% νεαρές γυναίκες να καταφέρνει να εξάγει αυτοκίνητα σε 20 χώρες σε όλο τον κόσμο και μάλιστα να τολμήσει να μπει χωρίς καμιά επιφύλαξη στην αγορά της στρατιωτικής βιομηχανίας.

Για να βρείτε το κλειδί της επιτυχίας, σας λέω αυτό που μου είπε η Arjeta κατά την επίσκεψή μου στο ΤΙΜΑΚ.

«Κάποιος μου απάντησε στο τηλέφωνο από το Ισραήλ. Ήταν Αλβανίδα και είχε δει ένα ισραηλινό ασθενοφόρο Made in Albania και έμεινε έκπληκτη. Συμβαίνει συχνά να συναντώ ανθρώπους που απορούν για μας, ενώ θαυμάζω την κατάπληξή τους», μου είπε.

Για να κάνουμε το βήμα προς τον ανεπτυγμένο κόσμο, πρέπει πρώτα να ξεπεράσουμε το σύμπλεγμα της πνευματικής μας κατωτερότητας. Ναι, η Αλβανία έχει την ικανότητα να εφεύρει, να ψάξει, να βρει, να δημιουργήσει, να κατοχυρώσει.

Πάνω από 4.000 Αλβανοί διδάκτορες από τη διασπορά έχουν προσφερθεί να συνεισφέρουν στην Αλβανία, μου είπαν εκπρόσωποι του AADF Τους έχουμε όλους! Ήρθε η ώρα να τολμήσουμε να καινοτομήσουμε », γράφει ο Πελέσι.

Σχετικά άρθρα: