Στρατηγός Στεφανής: Μόνο μια ισχυρή Ελλάδα μπορεί να διαφυλάξει τα συμφέροντά της

Στρατηγός Στεφανής: Μόνο μια ισχυρή Ελλάδα μπορεί να διαφυλάξει τα συμφέροντά της

Να αντιληφθούμε το εξής, να δούμε λίγο την περιφέρειά μας ότι γίνεται, τι γίνεται στο Κοσσυφοπέδιο τι γίνεται στην Ουκρανία, τι γίνεται στη Συρία, τι γίνεται στην Λιβύη, τι γίνεται στο Σουδάν τώρα, και πόσο ισχυροί πρέπει να είμαστε για να μπορέσουμε να υποστηρίξουμε τα δίκαια του Ελληνισμού, σημειώνει ο Στρατηγός ε.α και Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού από το 2017 έως το 2019, Κύριος Αλκιβιάδης Στεφανής, στο κανάλι της ΕΡΤ, στην εκπομπή ”Συνδέσεις”.

Ο Στρατηγός μεταξύ άλλων αναφέρει:  Χρόνια θέλει να αναδείξει, ο Ερντογάν την χώρα του σαν μία από τις σημαντικότερες, όχι περιφερειακές δυνάμεις, κεντρικές δυνάμεις του πλανήτη και θεωρεί ότι αν δεν έχει ένα αεροπλανοφόρο, βεβαίως δεν είναι ακριβώς αεροπλανοφόρο, είναι ένα πλοίο μεταφοράς συστημάτων τα οποία μπορούν να πετάξουν, είναι μίνι αεροπλανοφόρο όπως το λέτε, δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι ισχυρή χώρα.

Άρα λοιπόν ήθελε να το προσθέσει στο πλαίσιο της ισχύος που θέλει να παρουσιάσει και βεβαίως αυτή τη στιγμή θέλει να δείξει ότι είναι αποτελεσματικός στην αντιπολίτευση και για αυτό ακριβώς το παρουσιάζει. Η αντιπολίτευση τον κατηγορεί ότι υπόσχεσαι πράγματα στον Τουρκικό λαό και δεν τα κάνεις και αυτός λοιπόν το παρουσίασε θέλοντας να είναι ένα κομμάτι του σχεδίου του. 

Τουρκικό άρμα

Να πω λίγο κάτι για το τουρκικό άρμα. Το τουρκικό άρμα είναι ένα πλάνο το οποίο ξεκίνησε από το 2004 το πρωτότυπο ήταν να παρουσιαστεί το 2012, όμως συνεχείς αναβολές έχουμε φτάσει στο 2023 και ακόμα δεν είναι έτοιμο και ο λόγος είναι ποιος; το άρμα για να το φτιάξεις το σκελετό του, είναι κάτι πολύ εύκολο, δύο είναι τα κυρίαρχα πράγματα σε ένα οπλικό σύστημα, ο κινητήρας του και το σύστημα ελέγχου πυρός αυτά τα δύο λοιπόν πράγματα δεν είναι δυνατόν η Τουρκία να τα κατασκευάσει. Βλέπουμε τώρα ότι στρέφεται, λόγω δυνατοτήτων.  Δεν μπορεί ένας εύκολα να κατασκευάσει ένα κινητήρα άρματος ο οποίος είναι περίπου 25.000 κυβικά και βγάζει γύρω στα 1.600 άλογα καταλαβαίνουμε ότι οι δυνατότητες πρέπει να έχει ένα εργοστάσιο είναι πέρα από τις δυνατότητες της Τουρκίας. Προσπαθούσε με τη Γερμανία τόσο καιρό να τους παραδώσει τον κινητήρα, η Γερμανία δεν τα κατάφερε, αποτάθηκε στη Ρωσία δεν έγινε δυνατόν, τώρα συζητάει για κινέζικο κινητήρα, δεν ξέρουμε και εκεί αν θα πετύχει. Και πρέπει ο κινητήρας μετά να είναι συμβατός με αυτό που είχε κατασκευάσει, είναι μία προσπάθεια η οποία δεν ξέρουμε πότε θα έχει αποτέλεσμα, πλην όμως είναι κάτι από το πολεμάει η Τουρκία εδώ και πάρα πολύ καιρό. Θα ήθελα να πω το εξής η λογική του πολέμου αυτή τη στιγμή, έχει φύγει από το όπλο και το βλήμα, παλιά λέγαμε να έχουμε πολλά βλήματα και όπλα. Να πολεμήσουμε, τώρα η λογική είναι στον τρόπο με τον οποίον τα κατευθύνεις αυτά, άρα λοιπόν επικοινωνίες και link έτσι ώστε να μπορέσουν αυτά να είναι διαλειτουργικά μεταξύ τους.

Δεν μπορούμε να φανταστούμε αυτή τη στιγμή σε ένα σύγχρονο πεδίο, μία στρατιωτική μονάδα, ένα πλοίο ή ένα αεροσκάφος να είναι κάπου στο χώρο και να μην έχει την δυνατότητα να δει, να εισέλθουν οι πληροφορίες σε αυτό, να επεξεργαστούν οι πληροφορίες σε αυτό το οπλικό σύστημα, και να παρουσιάσουν στον διοικητή του συστήματος, και έτσι ο διοικητής της μονάδας, ο κυβερνήτης ή ο πιλότος να δει τα σημαντικότερα στοιχεία σε προτεραιοποίηση ώστε να πάρει απόφαση. Και να μην ξεχνάμε σε αυτό το πολύ σωστό που επισημάνατε και την σημασία του μαχητή.

Πλέον έφυγε, ο σκακιστής νίκησε το κομπιούτερ στο σκάκι, δηλαδή ο μαχητής καθημερινά στις επιχειρήσεις είναι εκείνος ο οποίος έρχεται και βγαίνει πάνω από το οπλικό σύστημα και με την προσωπικότητα του, τη γνώση και την εμπειρία του μπορεί να επηρεάσει τη μάχη, το περιγράψατε πολύ σωστά. Αυτό το οποίο παρακολουθούμε αυτή τη στιγμή να γίνεται από την Τουρκία, δείχνει το πόσο σωστή είναι η στρατηγική της Ελλάδος, η οποία δεν στέκεται στα μικρά αλλά κοίτα τη μεγάλη εικόνα, Δηλαδή δεν στέκεται σε μία πρόσκαιρη εξομάλυνση των σχέσεων Ελλάδας, Τουρκίας αλλά βλέπει τη μεγάλη εικόνα και κατανοεί ότι η Τουρκία κάποια στιγμή θα επιστρέψει με επιθετικό τρόπο, είτε ο Ερντογάν επανεκλεγεί, είτε επανεκλεγεί ο αντίπαλος του.

Η στρατηγική λοιπόν η δικιά μας είναι σωστή, κοιτάμε τη μεγάλη εικόνα και κοιτάμε το πιο σημαντικό για την πατρίδα μας να ενισχύσουμε και να ισχυροποιήσουμε την Ελλάδα. Η στρατηγική δεν πρόκειται να αλλάξει και για αυτό το λόγο εμείς οφείλουμε, πολύ σωστά με ηρεμία, με αποφασιστικότητα, με προγραμματισμό να κάνουμε αυτά που κάναμε και δεν αναφέρομαι μόνο στο κομμάτι το επιχειρησιακό και της ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων αναφέραμε και στο κομμάτι των εξωτερικών σχέσεων και των διεθνών συμφωνιών που έχουμε συνυπογράψει. 

difernews.gr

Σχετικά άρθρα: