Στρατηγός Ζιαζιάς για τα Τέμπη: «Όταν αξιώνεις ευθύνες από τους άλλους πρέπει πρώτα να αναλαμβάνεις τις δικές σου»

Στρατηγός Ζιαζιάς για τα Τέμπη: «Όταν αξιώνεις ευθύνες από τους άλλους πρέπει πρώτα να αναλαμβάνεις τις δικές σου»

Η ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών έχει βυθίσει την Ελλάδα στο πένθος και στη θλίψη. Ο κάθε Έλληνας νιώθει πόνο, αγωνία, απελπισία και συγχρόνως αγανάκτηση, οργή και αηδία για τη χώρα του «δε βαριέσαι», του «ποιος ασχολείται» και του «πάμε κι όπου βγει», που καταδεικνύει το εύρος της παρακμιακής τροχιάς της χώρας μας. Ταυτόχρονα εμφανίζεται και ένα έντονο κύμα οργής, που απαιτεί εδώ και τώρα την τιμωρία όλων των υπευθύνων όσο ψηλά και αν βρίσκονται στην κρατική και πολιτική ιεραρχία . 

Γράφει ο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΙΑΖΙΑΣ

Επίτιμος Α/ΓΕΣ

Μια από τις βασικές αιτίες αυτής της παρακμιακής πορείας της Χώρας είναι η δραματική υστέρηση των πολιτικών ηγεσιών και του πολιτικού προσωπικού εξουσίας και συνολικά η μετατροπή του πολιτικού συστήματος της ως παρεπόμενης θεραπαινίδας της παρασιτικής εγχώριας  οικονομικής ολιγαρχίας και του διεθνούς παράγοντα …….

Οι επικεφαλής της Δικαιοσύνης έχουν ιερό χρέος να προστατεύσουν τη Δικαιοσύνη από την πολιτική. Το έχει ανάγκη όλη η κοινωνία που διψά για απόδοση ευθυνών και περιμένει να καθίσουν στο σκαμνί όλοι οι ένοχοι αυτής της υπόθεσης και όχι βέβαια μόνο ένας σταθμάρχης με πολιτικό «δόντι».

Οι «ηγέτες» της Χώρας μας θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι πριν από κάθε δυστύχημα, υπάρχει ένα ατύχημα. Και κάθε ατύχημα χρήζει διερεύνησης. Και όπως προκύπτει, είχαν υπάρξει πολλά ατυχήματα και δυστυχήματα στην λειτουργία ενός μεταφορικού μέσου που πιστεύαμε ασφαλές. Μόνο στα τελευταία 10 χρόνια 35 περιστατικά με 24 νεκρούς. Διερεύνηση, εκτίμηση, συμπεράσματα και διόρθωση πορείας όμως καμία  από το πολυδιαφημισμένο «επιτελικό κράτος»…….. διότι βέβαια δεν υπήρξε «επιτελάρχης» να συντονίσει, να επιβλέψει την εφαρμογή των νόμων αλλά και των αποφάσεων της κυβέρνησης όλα αυτά τα χρόνια ……. δεν υπήρχαν υπουργοί αλλά τις αποφάσεις τις λάμβανε μια «κλειστή παρέα στο κυβερνείο», που βέβαια δεν διαθέτει το θάρρος, την παρρησία και το κουράγιο να αναλάβει και τις ευθύνες. 

Δυστυχώς, η τραγωδία των Τεμπών είναι μόνον η κορυφή του παγόβουνου ενός συνεχιζόμενου ελληνικού δράματος, η λύση του οποίου απέχει ακόμη πολύ……!!!!

Είναι πασιφανές εδώ και χρόνια ότι η Χώρα μας δεν θα ξεπεράσει τον φαύλο κύκλο της παρατεταμένης κρίσης αν δεν αντιμετωπίσει τον κρατισμό και την διαπλοκή, την κομματικοκρατία και την διαφθορά, τις πελατειακές σχέσεις και τον συντεχνιασμό, την κρατική γραφειοκρατία και τον ΘΕΣΜΙΚΟ ΥΠΟΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ……..Επιτέλους να υπάρξει άρωμα ήθους, αρετής και φιλοπατρίας στους πολιτικούς μας ηγέτες και ευρύτερα σε όσους ηγούνται κρατικών δομών.

Ο λαός έχει ευθύνη να επιλέξει ηγέτες συνετούς, αυτόφωτους, φιλοπατρείς, Φιλόθεους, οξύνους, ρεαλιστές με καταγεγραμμένη την εντιμότητα, την λιτότητα χρήσης του δημοσίου πλούτου, την παραίτηση δικαιωμάτων, τον μη πλουτισμό κατά την άσκηση της εξουσίας. 

Ηγέτες που να είναι «μπροστάρηδες» και στις δύσκολες στιγμές για την κοινωνία, για την πατρίδα μας, αλλά και στις επιτυχίες και τις χαρές. Ηγέτες που να αναλαμβάνουν τις ευθύνες, που αναλογούν στη θέσης που τους έβαλε ο λαός μας με την ψήφο του και να γνωρίζουν βέβαια ότι «Όταν αξιώνεις ευθύνες από τους άλλους πρέπει πρώτα να αναλαμβάνεις τις δικές σου» Σόλων ο Αθηναίος. 

militaire.gr

Σχετικά άρθρα: