Συνάντηση του Προέδρου του ΟΑΣΕ με τους πρέσβεις στην Αλβανία  

Συνάντηση του Προέδρου του ΟΑΣΕ με τους πρέσβεις στην Αλβανία  

Λιγότερο από δύο μήνες απομένουν για τις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης της 14ης Μαΐου, κι ο Πρόεδρος του ΟΑΣΕ στην Αλβανία, Guido De Sanctis, διοργάνωσε χθες συνάντηση με τους πρέσβεις των συμμετεχόντων κρατών του ΟΑΣΕ και τους διεθνείς οργανισμούς στην Αλβανία για ανταλλαγή πληροφοριών και συντονισμό της εκλογικής υποστήριξης.

Προσκεκλημένος στη συνάντηση, ο Επίτροπος των Εκλογών, Ilirjan Celibashi, παρουσίασε στους συμμετέχοντες τις προετοιμασίες της Κεντρικής Επιτροπής των Εκλογών και απάντησε στις ερωτήσεις τους.

Ευχαρίστησε τον ΟΑΣΕ και άλλους διεθνείς εταίρους για τη συνεχή υποστήριξή τους προς την Κεντρική Επιτροπή των Εκλογών.

Ο Πρέσβης De Sanctis εστίασε την ομιλία του στα πορίσματα της έκθεσης της αποστολής αξιολόγησης αναγκών του ΟΑΣΕ για τις εκλογές της 14ης Μαΐου, καθώς και υπενθύμισε τις συστάσεις από προηγούμενες εκθέσεις που απομένουν να εκπληρωθούν. Θεωρώντας την Κεντρική Επιτροπή των Εκλογών ως έναν από τους πιο στενούς και πιο έμπιστους μακροπρόθεσμους εταίρους, διαβεβαίωσε ότι η υποστήριξη προς αυτόν τον θεσμό θα συνεχιστεί.

Η εκδήλωση αυτή ήταν μια ειδική συνάντηση της διεθνούς ομάδας εργασίας για τις εκλογές, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του ΟΑΣΕ, η οποία συνεδριάζει περιοδικά για την ανταλλαγή πληροφοριών και τον συντονισμό θέσεων.

Σχετικά άρθρα: