Συνάντηση Τσίπρα με ομογενείς από την Αλβανία

Συνάντηση Τσίπρα με ομογενείς από την Αλβανία

Ο διάλογος με τον γιο του Μπελέρη

Συνάντηση με ομογενείς από την Αλβανία είχε ο πρόεδρος τους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, το απόγευμα της Πέμπτης στα γραφεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην πλατεία Κουμουνδούρου.

Μεταξύ των ομογενών ήταν και ο γιος του Φρέντι Μπελέρη, που εκλέχθηκε πρόσφατα δήμαρχος Χειμάρρας, μολονότι βρισκόταν στη φυλακή των Τιράνων.

Κατά τη σημερινή συνάντηση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ο Πέτρος Μπελέρης απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα σημείωσε ότι υπάρχει άλλη μια ευκαιρία, ώστε να αφεθεί ελεύθερος ο πατέρας του, Φρέντι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μένει η προσφυγή στο ανώτατο αλβανικό δικαστήριο και η εκδίκαση της υπόθεσης μπορεί να γίνει από μια εβδομάδα έως έναν μήνα.

«Το 2023 δεν μπορεί να το φανταστεί άνθρωπος ότι θα διωχθεί πολιτικά και θα παραμένει στη φυλακή για τόσο μεγάλο διάστημα» σημείωσε ο Πέτρος Μπελέρης.

«Ο κόσμος της Χειμάρρας τον ψήφισε, ενώ ήξερε αυτό για το οποίο κατηγορείται. Τον αθώωσε ο λαός, σε πολύ πολωμένο κλίμα» δήλωσε ο Π. Μπελέρης και πρόσθεσε ότι μία εβδομάδα πριν τη σύλληψη του Φρ. Μπελέρη, «ο ίδιος ο Ράμα είχε πολώσει πάρα πολύ το κλίμα. Είχε μιλήσει με πάρα πολύ ακραίους χαρακτηρισμούς για έναν δήμαρχο, είχε παρέμβει προσωπικά ο ίδιος».

Επιπλέον, ο γιος του νεοεκλεγέντος δημάρχου Χειμάρρας πρόσθεσε ότι «οι εκλογές που έγιναν στην Χειμάρρα έγιναν με υποκλοπές, με παρακολουθήσεις, με τρομοκρατία, με εξαγορές. Δώσαμε έναν αγώνα μόνοι μας επί της ουσίας».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα το εφετείο του ειδικού δικαστηρίου Τιράνων αποφάσισε να παραμένει προφυλακιστέος ο Φρέντι Μπελέρης, ενώ ο συνεργάτης του, Παντελής Κοκαβέσης, αφέθηκε ελεύθερος. Ο τελευταίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

flash.gr

Σχετικά άρθρα: