Τα χαχανητά, το περίεργο δώρο και η προσχηματική «συγγνώμη» του Ράμα που μας είχε πει απατεώνες!

Τα χαχανητά, το περίεργο δώρο και η προσχηματική «συγγνώμη» του Ράμα που μας είχε πει απατεώνες!

Χαμόγελα μέχρι τα αυτιά, ένα περίεργο δώρο και μια «συγγνώμη» για… κλάματα ήταν το επικοινωνιακό μενού της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Έντι Ράμα στα Τίρανα, μετά το τέλος της Συνόδου ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός για μια ακόμη φορά, όπως και το μεσημέριδεν άδραξε την ευκαιρία να βάλει στη θέση του τον Αλβανό ομόλογό του, ο οποίος σε συνέντευξη του στην Euractiv και σε ερώτηση για τη διαδικασία ένταξης των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ, ο Ράμα τόνισε ότι είναι ζωτικής σημασίας να υπάρχουν λειτουργικοί θεσμοί και «να μην εξαπατάμε πολύ όπως έκαναν κάποιες γειτονικές χώρες στο παρελθόν». Όταν του ζητήθηκε να τις κατονομάσει, ο Αλβανός είπε, «Ελλάδα».

Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρθηκαν από τα Τίρανα, ο Αλβανός Πρωθυπουργός ζήτησε μεν συγγνώμη, αλλά σχεδόν αμέσως την αναίρεσε με το θράσος του: «Λυπάμαι για κάτι που άκουσα, ότι εγώ είπα κάποια περίεργα πράγματα για την Ελλάδα, για το πώς πέτυχε κάποια πράγματα- θα πάμε πίσω στην εποχή της Τροίας ίσως- αλλά δεν είναι κάτι που αφορά το παρόν και δεν αφορούσε σε καμιά περίπτωση τη σημερινή Ελλάδα. Είδα πως αποδόθηκαν (σ.σ. οι δηλώσεις του) και δεν αντιπροσωπεύουν την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα. Ελπίζω να μην ενοχληθήκατε»!

Και σα να μην έφτανε αυτό, ο Ράμα συνέχισε να… τρολάρει τον Έλληνα Πρωθυπουργό λέγοντας: «Ξέρετε ότι είμαι Σοσιαλιστής αλλά δεν κρύβω ότι για μένα είστε ο καλύτερος Έλληνας πρωθυπουργός. Δεν είμαστε στην ίδια πολιτική ομάδα. Ο Αλέξης (Τσίπρας) είναι πολύ καλός φίλος, αλλά τι να πω; Έτσι είναι τα πράγματα. Και δεν είστε σε προεκλογική εκστρατεία, επομένως δεν είναι κάποιου είδους παρέμβαση».

Μα γιατί να ενοχληθεί κανείς άραγε όταν τον αποκαλούν απατεώνα; Γι’ αυτό φαίνεται  ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έβγαλε άχνα

Ή μάλλον κάτι είπε. Ότι η Ελλάδα «στηρίζει σταθερά την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας» και ότι ανάμεσα στις δύο χώρες «υπάρχουν ισχυροί δεσμοί».

Σε ότι αφορά τη γελοιότητα με τις κακές (τάχα) καιρικές συνθήκες που απέτρεψαν τη επίσκεψη σε χωριά της εθνικής ελληνικής μειονότητας, ο Έλληνας Πρωθυπουργός εξέφρασε την λύπη του και απευθυνόμενος στον Ράμα είπε πως είναι «κάτι που ίσως κάνουμε μαζί», με τον Αλβανό να εύχεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη να μπορέσει σύντομα να επισκεφτεί την ελληνική μειονότητα.

newsbreak.gr

Σχετικά άρθρα: