Τα μέλη του κόμματος του Αλμπίν Κούρτι δεν επέτρεψαν να μπουν στη Βουλή, στην Πρίστινα πολιτικούς σερβικής καταγωγής

Τα μέλη του κόμματος του Αλμπίν Κούρτι δεν επέτρεψαν να μπουν στη Βουλή, στην Πρίστινα πολιτικούς σερβικής καταγωγής

Τα μέλη του κόμματος «Κίνημα Αυτοδιάθεσης», επικεφαλής του οποίου είναι ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Αλμπίν Κούρτι, εμπόδισαν πολιτικούς σερβικής καταγωγής να εισέλθουν στην αίθουσα της Βουλής, στην Πρίστινα.

Το Κίνημα της Αυτοδιάθεσης ιδρύθηκε το 2005 και περιγράφεται ως αλβανικό εθνικιστικό κίνημα, με σαφή προσανατολισμό την εχθρότητα προς τη Σερβία και διακατέχεται από την ιδέα της ένωσης με την Αλβανία.

Η εμπόδιση των μελών της σερβικής κοινότητας από τα μέλη της Αυτοδιάθεσης, θεωρείται ότι προήλθε από το γεγονός ότι οι Σέρβοι βουλευτές δεν έχουν αποστασιοποιηθεί από τα πρόσφατα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο (σημ.:δολιοφθορά σε κανάλι ύδρευσης).

Όπως επισημαίνεται, οι Σέρβοι πολιτικοί συνεχίζουν να προσέρχονται στη Συνέλευση μόνο μία φορά κάθε έξι μήνες, προκειμένου να μην χάσουν την έδρα στο κοινοβούλιο του Κοσόβου.

Πηγή: Βαλκανικό Περισκόπιο

Σχετικά άρθρα: