Τα σήμαντρα του Μειονοτικού Ελληνισμού χτυπάνε ακόμα, αλλά ποιος τα ακούει;;;

Τα σήμαντρα του Μειονοτικού Ελληνισμού χτυπάνε ακόμα, αλλά ποιος τα ακούει;;;

Γράφει

η Κρινιώ Καλογερίδου

Έχουμε ένα μεγάλο ελάττωμα οι σύγχρονοι Έλληνες. Κι αυτό αφήνει αρνητικό αποτύπωμα και στη σελίδα μου, που είναι πατριωτική.

Πατριωτική* σημαίνει ότι πέρα και πάνω απ’ τον κομματισμό, βάζει τα εθνικά μας συμφέροντα!!! Πατριωτική σημαίνει σελίδα ανιδιοτελής, που εκδηλώνει βαθιά και άδολη αγάπη για την πατρίδα, χωρίς να υιοθετεί τις ακραίες θέσεις των πατριδοκάπηλων (βίαιες κατά βάση, που μόνο κακό κάνουν στον Ελληνισμό), τις οποίες εκφράζουν ο Εθνομηδενισμός και ο Φασισμός-Ναζισμός, που υπονομεύουν τον Πατριωτισμό και τη Δημοκρατία!!!

Πατριωτική σημαίνει σελίδα που τιμάει τη Δημοκρατία και την Πατρίδα, χωρίς να παρασύρεται από ανιστόρητες απόψεις που θεωρούν μεγαλοϊδεατισμό, μαξιμαλισμό την απόδοση δικαιοσύνης στις χαμένες πατρίδες μας. Δεν εποφθαλμιούμε ξένη γη (όπως κάνουν τα φασιστικά άκρα), ώστε να θεωρούμαστε ”μεγαλοϊδεάτες”. Νοσταλγούμε απλά τη δική μας, χαμένη γη, την ιστορική γη των προγόνων μας, η οποία κρύβει στα σπλάχνα της τα λείψανα του πολιτισμού τους. Τη γη των χαμένων πατρίδων μας, τη γη των χαμένων κοιτίδων του Ελληνισμού (Β. Ήπειρος, Ίμβρος-Τένεδος – Μικρά Ασία), για τις οποίες έχυσαν κρουνούς αίματος οι εκπρόσωποι του Ελληνισμού.

Είμαστε υπερβολικά ατομικιστές, λοιπόν, οι σύγχρονοι Έλληνες. Είμαστε αποκλειστικά προσηλωμένοι στο ”εγώ” και όχι στο ”εμείς”, όπως έλεγε ο Μακρυγιάννης. Και, το χειρότερο, είναι ότι χρόνο με τον χρόνο δείχνουμε όλο και μεγαλύτερη αδιαφορία για το ιστορικό παρελθόν μας.

Γι’ αυτό θέλω να σας αποκαλύψω κάτι, αν και αμφιβάλλω ότι θα σας συγκινήσει, Τα νέα που έχω από τις ελληνικές μειονότητες, που βρίσκονται υπό αλβανική και τουρκική κυριαρχία ΔΕΝ είναι καλά. Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι τραγικά, γιατί καταπατώνται τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα ομοεθνών μας στις χαμένες πατρίδες μας, όπου ο Ελληνισμός έχει συρρικνωθεί (για τον λόγο αυτό) όσο ποτέ άλλοτε. Αλλά γι’ αυτά δεν θα ακούσετε να γίνεται λόγος από κανέναν πολιτικό καμιάς κυβέρνησης, δυστυχώς. ”Πνίγονται” στον βωμό της πολιτικής υποκρισίας, αντί να αναδειχθούν, να καταδικαστούν και να γνωστοποιηθούν διεθνώς… ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΡΑ ΤΟΥ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΧΤΥΠΑΝΕ ΑΚΟΜΑ, ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΑΚΟΥΕΙ;;;

* Σημείωση: Ο Πατριωτισμός δεν είναι υπόθεση ενός κόμματος, αλλά όλων των κομμάτων. Είναι διακομματικός. Αυτό σημαίνει ότι Έλληνες πατριώτες υπάρχουν σε όλα τα κόμματα, αν εξαιρέσουμε τους εθνομηδενιστές και τους φασίστες. Δεξιοί και Αριστεροί πολέμησαν και θυσιάστηκαν από κοινού για την πατρίδα, τόσο στους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες του έθνους, όσο και στον Β’ ΠΠ, το ’40-’41. Μέλη της Εθνικής Αντίστασης ήταν δεξιοί και αριστεροί πατριώτες. Όσοι συνεργάστηκαν με τον Γερμανό, Ιταλό ή Βούλγαρο κατακτητή ήταν ΠΡΟΔΟΤΕΣ, άσχετα με την ιδεολογία τους. Τέλος, για να ξεκαθαρίσω – ως φιλόλογος – ένα ΛΑΘΟΣ που γίνεται με τον Εθνικισμό. Εθνικισμός ΔΕΝ σημαίνει, κατ’ ανάγκη Φασισμός. Υπάρχει ΥΓΙΗΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ταυτόσημος της φιλοπατρίας και φασιστικός εθνικισμός ταυτόσημος με τον Ναζισμό. Χάρη στον πρώτο απελευθερώθηκε η υπόλοιπη μισή Ελλάδα από τους Τούρκους στους Βαλκανικούς Πολέμους. Στον Υγιή Εθνικισμό (και όχι αυτόν των αιμάτων, της βίας και του διαχωρισμού των ανθρώπων) ανήκαν ο Παλαμάς, ο Μυριβήλης, ο Δραγούμης, η Π. Δέλτα, ο Ελ. Βενιζέλος κλπ, που ήταν ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, όχι φασίστες. Για το έγκλημα που δυσφήμισε τον Εθνικισμό, καθιστώντας τον συνώνυμο του Φασισμού ευθύνονται αποκλειστικά οι νεοναζιστές, που πολεμούσαν ανέκαθεν τη Δημοκρατία και παρουσιάζουν την πατριδοκαπηλία τους ως Πατριωτισμό στις πλάτες του υγιούς Εθνικισμού…

Σχετικά άρθρα: