Ταξίδι στις Αλβανικές Άλπεις

Ταξίδι στις Αλβανικές Άλπεις

Μαγευτικά δάση, υπέροχα ποτάμια και μοναδικά μονοπάτια

Οι πλαγιές είναι καλυμμένες με ένα πυκνό υπέροχο δάσος από έλατα, οξιές, καρυδιές, φουντουκιές, αγριομηλιές και πολλές βατομουριές, μέσα στο οποίο φωλιάζουν μικρά παραδοσιακά χωριά.

Η γειτονική Αλβανία είναι από τις περιπτώσεις αυτές που ο τουρισμός δεν την έχει αλώσει ακόμα. Με τον αυστηρό κομμουνισμό να ελέγχει τα πάντα, παρέμενε κλειστή σχεδόν σε οποιονδήποτε δεν ήταν Αλβανός, για το μεγαλύτερο μέρος του 20ου αιώνα. Ωστόσο, από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν και η χώρα ξεκίνησε να αριθμεί όλο και περισσότερους επισκέπτες που θέλουν να γνωρίσουν από κοντά τις παρθένες ομορφιές της, οι οποίες είναι πολλές. Από τις υπέροχες παραλίες που βρέχονται από την Αδριατική και αυτές που τις χαϊδεύει το Ιόνιο, μέχρι την ενδοχώρα και τα συγκλονιστικά βουνά της.

Όσον αφορά τα βουνά της, εντυπωσιάζουν οι Αλβανικές Άλπεις, οι Δειναρικές Άλπεις, οι οποίες είναι προέκταση των Άλπεων της Κεντρικής Ευρώπης, που εκτείνονται στα βόρεια της Αλβανίας, στα δυτικά του Κοσσυφοπεδίου και στα νοτιοανατολικά του Μαυροβουνίου. Το τοπίο έχει πολλές ομοιότητες με τους Δολομίτες της Ιταλίας, ψηλά βουνά με απότομες πλαγιές, σχεδόν κάθετες, που οι απολήξεις τους φτάνουν σε όμορφες καταπράσινες κοιλάδες που τις διασχίζουν ποτάμια.

Διαβάστε περισσότερα στο Travel.gr.

protothema.gr

Σχετικά άρθρα: