Τι ήθελε να πει ο Αλβανός πρωθυπουργός; Ε. Ράμα: “Η Ελλάδα είναι δική σας χώρα όσο και των Ελλήνων”

Τι ήθελε να πει ο Αλβανός πρωθυπουργός; Ε. Ράμα: “Η Ελλάδα είναι δική σας χώρα όσο και των Ελλήνων”

Υπενθύμισε τη βάναυση συμπεριφορά των Ελλήνων προς τους Αλβανούς

Ο Ράμα μίλησε για την Τσαμουριά από την Αθήνα: Οι μετανάστες βίωσαν την ταπείνωση όπως σε μια παλιά εποχή αναγκαστικής μετανάστευσης των προγόνων μας από την βόρεια Ελλάδα.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός, κατά τη συνάντηση με τους Αλβανούς μετανάστες στην Ελλάδα υπενθύμισε επίσης τη βάναυση συμπεριφορά των Ελλήνων προς τους Αλβανούς, όπως αναφέρει το top-channel.tv

Ε. Ράμα: “Ας πειστούν οι Έλληνες και οι Αλβανοί ότι η μοίρα μας είναι αχώριστη. Να πειστούν ότι οι απαντήσεις του μέλλοντος δεν μπορούν να βρεθούν στο παρελθόν αλλά στο παρόν, στις τύχες των διασυνδέσεων των Ελλήνων της Αλβανίας με τους Αλβανούς της Αλβανίας και με τους Έλληνες της Ελλάδας.

Ήρθατε σε αυτό το αρχαίο λίκνο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού για να ξεφύγετε από τα ερείπια του κομμουνιστικού καθεστώτος.

Σκαρφαλώσατε σε βουνά, κοιμηθήκατε σε παγκάκια στους δρόμους, βγαίνατε για δουλειά πριν βγει το φως, περιμένατε στις πλατείες σαν άλογα στο παζάρι, κάνατε τους υπηρέτες στην μαύρη εργασία, τσακίσατε την πλάτη σας και τα χέρια σας με τις πιο δύσκολες δουλειές.

Αντιμετωπίσατε κάθε είδους βάναυσες εκφράσεις της αλαζονείας του πλούσιου γείτονα προς τον φτωχό γείτονα.

Ζήσατε τον εξευτελισμό των Τσάμηδων του τέλους του 20ου αιώνα, όταν τους πήραν από τα σπίτια τους με τα ρούχα τους τη νύχτα, για να απελαθούν στην Αλβανία.

Δουλεύατε 2-3 δουλειές ασταμάτητα, τρώγοντας ένα γεύμα την ημέρα.

Πολλοί από εσάς αλλάξατε τα ονόματα που σας έδωσαν η μητέρα και ο πατέρας σας. Για να πάρετε τα έγγραφα εργασίας και να εγγράψετε τα παιδιά στο σχολείο, εσείς οι Αλβανοί της Ελλάδας είδατε το παιδί σας να πνίγεται στα κλάματα, επειδή όντας ο καλύτερος στο σχολείο, δεν του δόθηκε το δικαίωμα να σηκώσει την σημαία (την ελληνική).

Το λάθος του παιδιού ήταν ότι είχε έρθει από τη φωλιά των δικέφαλων αετών (Αλβανία) και δεν είχε γεννηθεί υπό την προστασία τους.

Αλλά εδώ είστε εσείς, οι Έλληνες Αλβανοί, δεν τα παρατήσατε ποτέ και θριαμβεύσατε! Είστε το αίμα και η ψυχή ενός έθνους που δεν πήρε από τον ουρανό καμία δύναμη, και κανένας κόσμος δεν τους εξολόθρευσε.

Βήμα-βήμα ήρθατε στο φως της ζωής ως ισότιμοι πολίτες αυτής της χώρας, με τις αξίες σας, την δουλειά σας, την ορθότητα σας, σας υποδέχτηκαν σαν να μην ήσασταν ξένοι σε αυτή τη χώρα.

Πήρατε την θέσης σας στην ελληνική κοινωνία, κερδίσατε τον σεβασμό του διπλανού σας και την αξιοπρέπεια μιας δημοκρατικής χώρας. Η Ελλάδα είναι δική σας χώρα όσο και των Ελλήνων”, ανέφερε ο Ράμα.

pentapostagma.gr

Σχετικά άρθρα: