«Τι κάνουν οι ΗΠΑ στο Ισραήλ;»

«Τι κάνουν οι ΗΠΑ στο Ισραήλ;»

Ο Ερντογάν αντέδρασε έντονα στην αποστολή της ναυτικής δύναμης των ΗΠΑ με το αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford στην Ανατολική Μεσόγειο για να προσφέρει στήριξη στο Ισραήλ.

«Η Αμερική στέλνει το αεροπλανοφόρο της στο Ισραήλ. Τι κάνει το αεροπλανοφόρο της Αμερικής στο Ισραήλ; Τι έρχεται να κάνει; Τι θα κάνει με όλα αυτά τα πλοία και τα αεροσκάφη που στέλνει; Θα αρχίσουν να κάνουν πολύ σοβαρές σφαγές και θα καταστρέψουν τη Γάζα και τα περίχωρά της», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Στη συνέχεια, συνέχισε την επίθεση κατά της συμμάχου του, λέγοντας πως υποστηρίζουν τις τρομοκρατικές οργανώσεις στη Μέση Ανατολή και κυρίως στη Συρία.

«Σήμερα, υπάρχουν περισσότερες από 20 αμερικανικές βάσεις στη Συρία.Τι κάνουν οι αμερικανικές βάσεις στη Συρία; Τι γίνεται με αυτές τις βάσεις; 23 βάσεις. Δεν πρέπει να αξιολογηθούν όλα αυτά;».
«Οι ΗΠΑ προκαλούν λουτρό αίματος στη Μέση Ανατολή»

«Αλλά δυστυχώς, οι ΗΠΑ καταρρίπτουν ένα από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Τουρκίας. Όσο η Αμερική καταρρίπτει τα drone μας, η Τουρκία δεν είναι σύμμαχός της στο ΝΑΤΟ; Μαζί δεν είναι; Πώς το εξηγούμε αυτό; Πώς θα το αξιολογήσουμε αυτό; Όταν μας συμφέρει, είμαστε σύμμαχοι, αλλά όταν μας βολεύει, δεν είμαστε;», είπε ο Ερντογάν.

«Δυστυχώς η Αμερική εκπαιδεύει και εξοπλίζει όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις και δυστυχώς μετατρέπει αυτά τα μέρη σε λουτρά αίματος, είτε στη Συρία είτε στη Μέση Ανατολή».

Σχετικά με τον πόλεμο στο Ισραήλ, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι δεν περιμένει να τελειώσει σε μία ή δύο εβδομάδες, αλλά η Τουρκία θα κάνει ότι μπορεί για να μεσολαβήσει μια εκεχειρία.

«Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για να ανακουφίσουμε την τραγωδία που βίωσε ο λαός της Γάζας και να παραδώσουμε ανθρωπιστική βοήθεια στην περιοχή. Πρέπει να δημιουργηθεί ένα ανεξάρτητο, γεωγραφικά ενσωματωμένο κράτος της Παλαιστίνης με βάση τα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».

Σύμφωνα με stoxos.gr

Σχετικά άρθρα: