Τι λέει η λογική, όχι η συναισθηματική φόρτιση

Τι λέει η λογική, όχι η συναισθηματική φόρτιση

Έγιναν αρκετές αναλύσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα για την αναβολή της επίσκεψης Μητσοτάκη στον τόπο μας. Όλες σχεδόν με αρνητικό περιεχόμενο και βομβιστικούς τίτλους. Η «εγγύηση» είναι, ότι πριν την Πρωτοχρονιά ο πρωθυπουργός μας θα πατήσει τα χώματά μας. Αυτό τουλάχιστον καταλάβαμε από λογοπαίγνιο που έγινε μεταξύ Μητσοτάκη και Ράμα στα Τίρανα κι όχι από επίσημη κυβερνητική ανακοίνωση.

Το θέμα, η ουσία όμως, είναι άλλη. Δεν αρκεί η επίσκεψη του Μητσοτάκη στο χώρο μας. Μόνο η προσωπική παρουσία του. Χρειάζεται ανατροπή στον τρόπο αντίληψης και σκέψης, για την αντιμετώπιση των πολλαπλών ζητημάτων που σχετίζονται με την ύπαρξη των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών στα πάτρια εδάφη. Αυτή είναι η πρόκληση των καιρών, η μεγάλη πληγή, που πρέπει επειγόντως να επουλωθεί.

Και, για να γίνει αυτό, πρώτα χρειάζεται πολιτική βούληση, που δεν υπάρχει, έπειτα σχεδιασμός, που λείπει και η συγκεκριμένη πράξη, που δεν φαίνεται πουθενά.

Η μεγάλη χαρά που προκάλεσε στους Έλληνες Βορειοηπειρώτες η ανακοίνωση για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού μας σε Χιμάρα, Λειβαδιά και Δερβιτσάνη, η οποία μετατράπηκε σε στεναχώρια μετά την αναβολή, δεν πειράζει καθόλου, μπροστά στο μεγάλο κακό – το άδειασμα του τόπου μας.

Σχετικά άρθρα: