Τη μικρή Aya που γεννήθηκε στα ερείπια θέλουν να υιοθετήσουν χιλιάδες άνθρωποι

Τη μικρή Aya που γεννήθηκε στα ερείπια θέλουν να υιοθετήσουν χιλιάδες άνθρωποι

Παγκόσμια συγκίνηση προκάλεσε η διάσωση ενός νεογέννητου βρέφους – με τον ομφάλιο λώρο ακόμα επάνω του – μέσα από τα χαλάσματα ενός σπιτιού στη Συρία, πριν από λίγες μέρες. 

Το νεογέννητο κοριτσάκι – ορφανό από το πρώτο λεπτό της ζωής του –  αναρρώνει στη θερμοκοιτίδα νοσοκομείου, με το κορμάκι του να είναι γεμάτο εκδορές και μελανιές.

Η μικρούλα Aya – σημαίνει θαύμα στα Αραβικά – δεν έχει κανέναν στον κόσμο, η οικογένειά της σκοτώθηκε στον σεισμό. Όμως, χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον πλανήτη, εξέφρασαν την αγάπη τους για αυτή και την πρόθεσή τους να την υιοθετήσουν με τον διευθυντή του νοσοκομείου της Αφρίν να έχει δεχτεί δεκάδες προτάσεις.

Ωστόσο, ο Dr Khalid Attiah λέει κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται προς το παρόν να δώσουν το παιδί, εάν δεν εξαντληθεί κάθε πιθανότητα να βρεθεί κάποιος συγγενής της.

Ο γιατρός, πατέρας και ο ίδιος ενός κοριτσιού 4 μηνών,  φροντίζει τη μικρούλα Aya σαν δικό του παιδί και η γυναίκα του τη θηλάζει μαζί με την δική τους κόρη, «σαν οικογένεια», όπως είπε στο BBC.

real.gr

Σχετικά άρθρα: