Την απόσυρση της έκθεσης Ντικ Μάρτι για τον UCK ζήτησε από το Συμβούλιο της Ευρώπης o Edi Rama

Την απόσυρση της έκθεσης Ντικ Μάρτι για τον UCK ζήτησε από το Συμβούλιο της Ευρώπης o Edi Rama

Η αναφορά του Ντικ Μάρτι που κατηγορούσε τον «Απελευθερωτικό Στρατό Κοσόβου»-UCK (για εγκλήματα πολέμου και εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων), περιγράφηκε από τον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα ως τα πιο βαριά “fake news” στην ιστορία που αμαυρώνουν τον αγώνα ενός έθνους για ελευθερία και ότι, δυστυχώς, από τον ίδιο, σήμερα άνθρωποι που πολέμησαν για την ειρήνη βρίσκονται στη φυλακή (υπονοώντας τους ηγέτες του Κοσόβου που εκδικάζονται στο Ειδικό Δικαστήριο για εγκλήματα πολέμου).

Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους στη Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο επικεφαλής της αλβανικής κυβέρνησης ζήτησε να αναιρέσουν αυτήν την έκθεση, να απορρίψουν τις κατηγορίες που έρχονται προς το Κοσσυφοπέδιο και τους πρώην ηγέτες του UCK, όχι για χάρη της επίσημης Πρίστινα ή της Αλβανίας , αλλά για την τιμή της Ευρώπης, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Έδειξε το δάχτυλο στους διεθνείς λέγοντας ότι οι ενέργειές τους πριν από μια δεκαετία προκάλεσαν μια από τις πιο μνημειώδεις αποτυχίες της πολιτικής, αλλοιώνοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ενώ θα έπρεπε περισσότερο από ποτέ να υποστηρίξουν και τα δύο.

Ο Έντι Ράμα τελείωσε την ομιλία του ως εξής:

«Σας καλώ να αποσύρετε τις κατηγορίες κατά του Κοσσυφοπεδίου. Σας καλώ να αποδεχτείτε το αίτημα της Αλβανίας για την έγκριση ψηφίσματος που ζητά μια έκθεση παρακολούθησης σχετικά με τους αναπόδεικτους, επαίσχυντους ισχυρισμούς για εμπορία οργάνων από μέλη του ηρωικού Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου, ένα έγκλημα που δεν διαπράχθηκε ποτέ και ποτέ δεν θα έπρεπε να είχε αποδοθεί.

Επιτρέψτε μου να ολοκληρώσω επαναλαμβάνοντας αυτό. Δεν είναι ούτε για χάρη του Κοσσυφοπεδίου ούτε για χάρη της Αλβανίας ότι πρέπει να εγκρίνετε αυτό το ψήφισμα, είναι για την τιμή και την αξιοπιστία σας.

Ο κόσμος είναι αρκετά κακός όπως είναι. Τα ανθρώπινα δικαιώματα κινδυνεύουν παντού. Χρειάζονται πολεμιστές για να πολεμήσουν για αυτούς, αλλά δεν μπορούν να υπάρξουν πολεμιστές αν δεν υπάρχει πίστη, και όλα είναι θέμα πίστης.

Ο Θεός να σας ευλογεί!

Ο Θεός να ευλογεί το Συμβούλιο της Ευρώπης!

Ευχαριστώ πολύ!»

Gazeta Shqiptare- Βαλκανικό Περισκόπιο

Σχετικά άρθρα: