Το δώρο στον Γιάννη Οικονόμου από τον Αλβανού ομόλογό του

Το δώρο στον Γιάννη Οικονόμου από τον Αλβανού ομόλογό του

Στα Τίρανα βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος μεταξύ άλλων είχε συνάντηση και με τον Αλβανό ομόλογό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Υπουργείου ο Έλληνας Υπουργός έθεσε και θέμα της παράνομης κράτησης του Φρέντι Μπελέρη, ενώ μιλήσαν και για τις συνεργασίες που μπορεί να χτίσουν Ελλάδα και Αλβανία. Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το δώρο που πήρε ο Γιάννης Οικονόμου από τον Taulant Balla. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του ο  Taulant Balla έδωσε στον Γιάννη Οικονόμου φανέλα της εθνικής ομάδας της χώρας του με το νούμερο 6.

«Στο περιθώριο της Διάσκεψης της “Διαδικασίας του Βερολίνου” είχα διμερή συνάντηση με τον Αλβανό ομόλογό μου, κ. Taulant Balla, στο γραφείο του, στο υπουργείο Εσωτερικών της Αλβανίας. Συζητήσαμε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, επικεντρωμένα στον τομέα της ασφάλειας, καθώς και για τη συνεργασία που έχουμε αναπτύξει τα τελευταία χρόνια τόσο στους τομείς της ασφάλειας όσο και της διαχείρισης των συνόρων. Έθεσα στον ομόλογό μου και το θέμα της παρατεταμένης κράτησης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, κ. Φρέντι Μπελέρη, και, κυρίως τη στέρηση του δικαιώματός του να ορκιστεί και να ασκήσει τα καθήκοντά του ως δημοκρατικά εκλεγμένος δήμαρχος, κάτι που, εκτός από τα υπόλοιπα, παραβιάζει και το τεκμήριο της αθωότητας και είναι αντίθετο στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, το οποίο αποτελεί τη βασικότερη προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή προοπτική των δυτικών Βαλκανίων», ανέφερε στις δηλώσεις του ο Γιάννης Οικονόμου.

Σχετικά άρθρα: