Το «καλάμι» της Ντόρας Μπακογιάννη

Το «καλάμι» της Ντόρας Μπακογιάννη

Του Παναγιώτη Λιάκου

Η Ντόρα Μπακογιάννη εμφανίστηκε χθες στον Σκάι και είχε παρόμοια έκφραση με εκείνην που της φόρεσε το εκλογικό κοινό τον Μάιο του 2012, όταν το κομματίδιό της («δημοκρατική συμμαχία» λεγόταν, αν το θυμάστε) έμεινε εκτός Βουλής και τα ηγετικά όνειρά της ναυάγησαν, ωσάν μαούνα που βρέθηκε ανοιχτά των Φιλιππινών και τη χτύπησε τυφώνας.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, για να ξαναγυρίσει στη θαλπωρή του χρυσοφόρου «μαντριού», υποχρεώθηκε να φιλήσει και το τσίγκινο δαχτυλίδι του (τότε) ηγέτη Αντώνη Σαμαρά.

Πάντως, δύναται κάποιος να συμμεριστεί τον καημό της Ντόρας. Είναι, γαρ, βαριά η φάπα της πραγματικότητας, ειδικά όταν σου αφήνει στον πολιτικό σβέρκο σημάδι από περίπου 1.000.000 ψηφοφόρους, οι οποίοι γύρισαν την πλάτη στην οικογενειακή επιχείρηση που αποκαλείται Ν.Δ.

Πάντως, είχε συμβουλές να δώσει η ατυχήσασα και αποτυχήσασα (ως αυτόφωτη ηγέτις): «Μερικοί πρέπει να… παρκάρουν τα καλάμια τους» είπε με θυμόσοφη αλλά και ελαφρώς οργίλη διάθεση. Η αλαζονεία των υπουργών, βρε παιδί μου, ξενερώνει τον λαό. Όμως, η κ. Μπακογιάννη βλέπει μεν τα «καλάμια» των άλλων, αλλά το δικό της το έχει λησμονήσει. Σαν τα γυαλιά μυωπίας που τα ψάχνουμε, ξεχνώντας ότι τα φοράμε από το πρωί.

Θυμάται μήπως η κυρία Ντόρα πόσο έχει προκαλέσει τους Έλληνες το τελευταίο διάστημα; Ξεχνάει που μίλησε για «παρασιτική Ελλάδα», αναφερόμενη στο δικαίωμα των κακοπληρωμένων εκπαιδευτικών στην απεργία; Θυμάται που βιαζόταν να ψηφίσει η Ελλάδα τα εφαρμοστικά μνημόνια για τη Συμφωνία των Πρεσπών και έφτασε ακόμα κι ο αδελφούλης της να την «αδειάσει», μέσω δήλωσης του κυβερνητικού εκπροσώπου; Θυμάται τη γνωμοδοτική έκθεση, που συντάχθηκε με δική της εισήγηση και πρότεινε να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης; Θυμάται που χαρακτήρισε «λάθος» το βέτο Καραμανλή στο Βουκουρέστι για τα Σκόπια; Θυμάται πόσο προκάλεσε τους εκλογείς της Ν.Δ. με τις θέσεις της για τον «γάμο» των ομοφυλοφίλων;

Μάλλον τα ξέχασε, ακριβώς δίπλα στο… σετ με «καλάμια» που διαθέτει. Η αλήθεια είναι ότι λίγοι έκαναν στην απήχηση της Ν.Δ. τη ζημιά που κατάφερε να κάνει η κ. Μπακογιάννη. Επιπλέον, στην ίδια συνέντευξη καμάρωνε ότι «έδωσα τη μάχη της Κρήτης», εννοώντας προεκλογική εκστρατεία. Σίγουρα, έπιασαν τόπο οι «μάχες» της. Δύο νομοί, το Ηράκλειο και το Λασίθι, ξαναβάφτηκαν πράσινοι. Έκανε μάγκα τον Ανδρουλάκη, που δεν φτούρησε πουθενά αλλού. Μόνο εκεί όπου «πολέμησε» η Ντόρα…

antinews.gr

Σχετικά άρθρα: