«Το λάδωμα είναι τρόπος ζωής στην Ελλάδα»

«Το λάδωμα είναι τρόπος ζωής στην Ελλάδα»

Ο Αλέκος Συσσοβίτης με αφορμή τη συμμετοχή στη σειρά «Έρωτας φυγάς» του OPEN παραχώρησε συνέντευξη στο Enjoy και μεταξύ άλλων μίλησε για τις άσχημες ειδήσεις που ολοένα και πληθαίνουν τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας.

«Γίνανε πολλά και πολύ άσχημα τα τελευταία χρόνια: Μάτι, Μάνδρα, Τέμπη. Ο Έλληνας νιώθει ότι ζει από τύχη. Δεν γίνεται να παίρνεις το τρένο για να πας στη δουλειά σου και να μη φτάνεις ποτέ. Δεν πας στον πόλεμο, για σπουδές πας με ένα σύγχρονο μέσο…

Το πολιτικό σύστημα είναι διεφθαρμένο, όχι τώρα, εδώ και πολλά χρόνια. Ο Έλληνας έχει ζήσει εδώ και χρόνια σε μια χώρα που κυριαρχεί το ρουσφέτι και η αναξιοκρατία. Δεν υπάρχει τιμωρία, ενώ νόμοι υπάρχουν. Έχετε δει ποτέ να δικάζονται πολιτικοί; Ψηφίζουν νόμους και «βγαίνουν λάδι». Το λάδωμα είναι τρόπος ζωής στην Ελλάδα και όπου υπάρχει λάδωμα, υπάρχουν και συνέπειες. Viral στην τηλεόραση έχει γίνει η αδικία. Τι βλέπουμε; Να καίγεται η Ηλεία, η Εύβοια, το Μάτι. Μιλάμε για τον άκρατο καπιταλισμό.

Αυτές είναι οι διαταγές της παγκοσμιοποίησης. Το κεφάλαιο είναι κυρίαρχο και εξουσιάζει. Ο κόσμος υποφέρει παγκοσμίως από την Ανατολή μέχρι την Δύση. Έτσι ταλαιπωρούμαστε εδώ και χρόνια και εμείς, έτσι και οι Τούρκοι, που είδατε τι πάθανε με τον σεισμό και τις πολυκατοικίες – χάρτινους πύργους. Δεν ξέρω πάντως να σας πω αν από τα χρόνια του Ομήρου, από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, εάν ο άνθρωπος έπαψε να είναι άπληστος και αν έκανε μια μικρή πρόοδο, μέσω της παιδείας και του πολιτισμού. Γιατί τι γίνεται στη Συρία, στην Παλαιστίνη, στην Ουκρανία; Παντού πόλεμοι. Και θα έλεγε κάποιος, μα στον καιρό της τεχνολογίας τέτοια εγκλήματα; Και όμως, ναι», είπε ο ηθοποιός απογοητευμένος.

protothema.gr

Σχετικά άρθρα: