«Το νερό έφτανε στο λαιμό μας»

«Το νερό έφτανε στο λαιμό μας»

Ξεκίνησαν το μεσημέρι της Πέμπτης οι απεγκλωβισμοί ανθρώπων που είχαν εγκλωβιστεί σε διάφορες περιοχές της Καρδίτσας λόγω της κακοκαιρίας Daniel, με ελικόπτερα super puma.

Η πρώτη επιχείρηση με ελικόπτερο Super Puma της Πυροσβεστικής πραγματοποιήθηκε στο χωριό Αγία Τριάδα, το οποίο έχει υποστεί ανυπολόγιστες καταστροφές.

Οι διασώστες απεγκλώβισαν μία γυναίκα που ήταν μέσα στο νερό. Διασώστης κατέβηκε με το ειδικό σχοινί από το ελικόπτερο, προσέγγισε την γυναίκα, την έδεσε πάνω του και στη συνέχεια τους ανέβασαν και τους δύο στο Super Puma.

Εκτός από το Super Puma έρευνας και διάσωσης στην επιχείρηση διάσωσης θα χρησιμοποιηθούν, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, τέσσερα Βell της πυροσβεστικής και αργότερα θα συμμετέχουν ένα Bell και ένα Super Puma των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι διασώστες μεταφέρουν ηλικιωμένους ανθρώπους στα χέρια.

Ασθενοφόρα είναι σε ετοιμότητα να τους παραλάβουν και να τους μεταφερθούν σε νοσοκομεία.

«Το νερό μας έφτανε μέχρι το λαιμό»

«Μας πήρε βάρκα, το νερό ήταν πάνω από 3 μέτρα, μας έφτανε μέχρι το νερό. Φωνάξαμε και μας άκουσε ένας γείτονας» περιγράφει, μιλώντας στο Mega, μία κάτοικος που απεγκλωβίστηκε από τη Μεταμόρφωση Καρδίτσας.

Δραματική διάσωση πατέρα και του παιδιού του

Συγκλονίζουν οι εικόνες από τη διάσωση ενός πατέρα και του γιου του από την Αγία Τριάδα στην Καρδίτσα, που έχει μετατραπεί σε απέραντη λίμνη από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Το ελικόπτερο Super Puma της Πυροσβεστικής διέσωσε τον πατέρα και τον γιο του που βρισκόταν σε στέγη ενός σπιτιού.

Από in.gr

Σχετικά άρθρα: