Το περιφερόμενο τσίρκο του Ράμα στην προκυμαία της Χειμάρρας

Το περιφερόμενο τσίρκο του Ράμα στην προκυμαία της Χειμάρρας

Γράφει ο Μιχάλης Νάτσιος

Πολύ που άργησε. Το περιφερόμενο τσίρκο του Ράμα, το οποίο όλoι παρακολούθησαν στις 12 Μαϊου στο Γαλάτσι, μεταφέρθηκε αυτή την Παρασκευή στη προκυμαία της ανένδοτης Χειμάρρας. Εκεί η αρκούδα Ράμα και τα αρκουδάκια γύρω του, έδωσαν μία παράσταση με τίτλους ιδιοκτησίας. “Των παλαιών σπιτιών”, είπε. Και θα δώσουν και πολλούς τίτλους ακόμα ως το τέλος του έτους. Για τα παλιά τα σπίτια. Τα οποία έχουν καταγραφεί πολλές φορές σε όλες τις απογραφές που έκαναν πριν το 1990 ο Ενβέρ Χότζα και ο Ραμίζ Αλία.

Μια ενέργεια για να ρίξουμε στάχτη στα μάτια και να αποσύρει την προσοχή για τις 8 000 αιτήσεις για τις περιουσίες των Χειμαρριωτών που δεν είναι τα παλιά τα σπίτια. Αυτά, τα παλιά τα σπίτια, δεν θα μπορέσει να τα αμφισβητήσει κανείς. Τις υπόλοιπες περιουσίες γης αμφισβητούν κι έβαλαν στο μάτι η αρκούδα και τα αρκουδάκια.

Η αρκούδα είπε ότι για λόγου της δεν έβγαλε ακόμη τίτλους ιδιοκτησίας, αλλά αυτό το κάνει για τους άλλους, για το λαό. Για λόγου του, απλώς, σιτίζεται με το μέλι κάθε κουφάλας κι αυτό του είναι αρκετό. Κι όλα αυτά τα έκανε, λέει, γιατί μόνο αυτός και τα αρκουδάκια του μπορεί να εκδώσει τίτλους ιδιοκτησίας. Λες και δεν το ήξερε ο μπαρμπα – Αλέκος Μπάλιας, ότι μόνο αυτός μπορεί. Για την εξουσία του, μάλιστα, μπορούσε να του δώσει κι ένα φιλάκι στην καράφλα του μπαρμπα – Αλέκου. Ας έκαναν όμως Πρωθυπουργό, έστω και μια μέρα το μπαρμπα – Αλέκο και θα μπορούσε να υπογράψει τόσους τίτλους ιδιοκτησίας για να πάρουν όλοι και να περισσέψουν.

Η εμφάνισή του στη Χειμάρρα είχε έναν βαθύτερο στόχο. Να κόψει καμιά ψήφο από το Μπελέρη. Γιατί, την ώρα και τη μέρα που η αρκούδα ήταν στη Χειμάρρα, οι Χειμαρριώτες ψήφιζαν για το Μπελέρη ευρωβουλευτή. Και θα το κάνουν πιο αποφασιστικά τις επόμενες μέρες, ως τις 28 Μαϊου που είναι και η τελευταία ημερομηνία αποστολής της επιστολικής ψήφου.

Ο Μπελέρης ευρωβουλευτής και η αρκούδα Ράμα ας πάρει ένα ντέφι και να διασκεδάσει τον κόσμο εν όψει θερινής περιόδου.

Σχετικά άρθρα: