Το τελικό κόλπο Ε. Ράμα για την υφαρπαγή του δήμου Χειμάρρας

Το τελικό κόλπο Ε. Ράμα για την υφαρπαγή του δήμου Χειμάρρας

Του Νίκου Μελέτη

Κορυφώνονται οι μεθοδεύσεις του Ε. Ράμα για την υφαρπαγή του δήμου Χειμάρρας, καθώς και το Εφετείο στα Τίρανα απέρριψε οριστικά το αίτημα του Φ. Μπελέρη για να λάβει άδεια ώστε να ορκισθεί όσο συνεχίζεται η παράνομη κράτηση του ενόψει της ποινικής δίκης για την εις βάρος του σκευωρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ε. Ράμα θα εκμεταλλευθεί τις αποφάσεις του Δικαστηρίου που έχει περιγράψει ως παράνομη την παραμονή στη θέση του Δημάρχου του προηγούμενου Δημάρχου και ηττημένου στις εκλογές Γ. Γκόρο και έχει συστήσει την υιοθέτηση «ευρωπαϊκών πρακτικών» για την κάλυψη της προσωρινής διαχείρισης του Δήμου. Και έτσι μετά τις παλινωδίες των τελευταίων εβδομάδων θα καθαιρέσει τον Γ. Γκόρο και ταυτοχρόνως θα προτείνει η κυβέρνηση του τον δικό της εκλεκτό ώστε να αναλάβει ως «προσωρινός» Δήμαρχος Χειμάρρας.

Παρά το γεγονός ότι το Δικαστήριο αλλά και ο ίδιος ο Ράμα έχουν αναφερθεί στον Μπελέρη ως «εκλεγμένο Δήμαρχο» αυτό δεν έχει καμιά πρακτική ή νομική αξία, καθώς τα αποτελέσματα των εκλογών έχουν ήδη γίνει δεκτά από τις αρμόδιες αρχές διενέργειας των εκλογών και οι δηλώσεις αυτές γίνονται περισσότερο για να μπερδέψουν την Αθήνα και να το αποδεχθεί ως αναγνώριση των αποτελεσμάτων των εκλογών που αποτελούσε τον ένα από τους δυο όρους που είχε θέσει στα Τίρανα. Το πιο σημαντικό που θα πιστοποιούσε και την αναγνώριση των αποτελεσμάτων των εκλογών θα ήταν η ορκωμοσία του Μπελέρη.

Παρά το γεγονός ότι όλο το κατηγορητήριο της ποινικής υπόθεσης έχει καταρρεύσει η κυβέρνηση Ράμα κρατά στη φυλακή τον Φ. Μπελέρη και η πρόθεση είναι να καταδικασθεί με τέτοια ποινή που ακόμη κι αν μειωθεί στο Εφετείο να οδηγεί στη στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων και συνεπώς στην οριστική καθαίρεση του. Αυτή η διαδικασία θα εξαντλήσει σχεδόν το χρονικό όριο της Δημαρχιακής θητείας οπότε ο διορισμένος δήμαρχος θα ασκεί καθήκοντα μέχρι το τέλος της τρέχουσας θητείας η εάν ολοκληρωθεί νωρίτερα η δικαστική διαδικασία τότε θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, όπου φυσικά το προβάδισμα θα έχει ο εκλεκτός του Σοσιαλιστικού Κόμματος και του Ε. Ράμα.

Μπροστά σε αυτές τις μεθοδεύσεις η Αθήνα θα πρέπει να στείλει και πάλι σαφές μήνυμα ότι επιμένει στην ορκωμοσία Μπελέρη και δεν θα δεχθεί οποιοδήποτε ελιγμό με διορισμό προσωρινού Δημάρχου ο οποίος δεν θα προέρχεται από τον συνδυασμό του Φ. Μπελέρη που θα συνιστά και αναγνώριση του αποτελέσματος των εκλογών και συγχρόνως θα συνεχίσει να ασκεί πίεση ώστε να υπάρξει δίκαιη δίκη για τον εκλεγμένο Δήμαρχο της Χειμάρρας.

liberal.gr

Σχετικά άρθρα: